Sint Maarten

LEIDSCHE RIJN > De bibliotheek besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan St. Maarten. Jong en oud kunnen in bibliotheken Leidsche Rijn, Zuilen, Hoograven, Overvecht en Kanaleneiland luisteren naar het verhaal en een lampion maken. In bibliotheek Neude en Leidsche Rijn kan men meezingen met het biebkoor. In de bibliotheek kan men alvast in de stemming komen voor Sint-Maarten. Eerst wordt het verhaal van Sint- Maarten voorgelezen, daarna kan men een lampion maken, om mee te lopen tijdens De Ronde van Sint-Maarten, 5 en 6 november. Wie graag zingt kan meedoen met het biebkoor en Sint-Maartenliedjes meezingen.  Op het programma staat o.a. ‘We komen eraan’, dit Sint-Maartenlied is speciaal voor de bibliotheek gemaakt. Het koor staat onder leiding van dirigent Roel Vogel. In bibliotheek Leidsche Rijn Centrum gratis inloop op 6 november van 16.00-20.45 uur, inclusief eenvoudige maaltijd en optreden tijdens de Ronde van St. Maarten. Gratis, wel reserveren. Meer informatie en de bladmuziek is te vinden op bibliotheekutrecht.nl.


Mantelzorg

WOERDEN > Mensen die zorgen voor een ander zijn onmisbaar in onze samenleving. De gemeente Woerden zet ook dit jaar alle mantelzorgers graag in het zonnetje. Zij kunnen zich tot 1 december aanmelden voor de mantelzorgwaardering en ontvangen eind december 2021 een cadeaubon. De mantelzorgwaardering is er voor iedereen in de gemeente Woerden die in 2021 minimaal 3 maanden, tenminste 4 uur per week voor iemand heeft gezorgd. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke of gehandicapte familieleden of vrienden. Het gaat bij mantelzorg om intensieve zorg voor langere tijd. Voorbeelden zijn: uit bed helpen, maaltijden verzorgen, helpen bij de administratie of intensieve begeleiding naar ziekenhuis of revalidatiebezoeken. Aanmelden kan tot 1 december op  www.woerdenwijzer.nl/mantelzorg. Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met WoerdenWijzer, tussen 09.00 en 12.30 uur (maandag tot en met vrijdag) via telefoonnummer (0348) 428600.


Yoga

DE MEERN > De yogaclub in De Schalm zoekt nieuwe leden. Zij zijn 65+. Je kunt oefenen vanaf de stoel en het is laagdrempelig! Een fijne yogaleraar en na afloop drinken ze gezellig koffie met elkaar! Het is in De Schalm op dinsdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur. De eerste les is een proefles. Aanmelden bij Alie Meijer (030) 6662589.


Historisch café

VLEUTEN > Voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van dit gebied en het leuk vindt om daar met anderen over te praten, organiseren ze een historisch café. Op zaterdag 30 oktober van 16.00 - 18.00 uur is iedereen welkom in de Broederschapshuisjes voor een hapje en een drankje en een goed gesprek. Uw gastheer en gastvrouw Hans en Belinda staan klaar om u in het historisch café te ontvangen. Er is geen programma en het is vrije inloop. Wel verwachten ze dat u een coronatoegangsbewijs (QR-code) kunt laten zien.