Afbeelding

Lage Weide deelt 1000 fietslampjes uit

Zichtbaarheid voor fietsers in het donker

LAGE WEIDE > Park­ma­na­ge­ment Lage Weide deelt op dins­dag­och­tend 26 oktober 1.000 fiets­lamp­jes uit aan mensen die op de fiets via de Demkabrug naar hun werk op be­drij­ven­ter­rein Lage Weide komen.


Ze belonen daarmee fietsers en sti­mu­le­ren anderen om vaker de fiets te pakken. Dat is beter voor je ge­zond­heid, je por­te­mon­nee en het milieu. Ook draag je daarmee bij aan de be­reik­baar­heid van Lage Weide. In deze donkere dagen is goede ver­lich­ting be­lang­rijk. Daarom worden de fiets­lamp­jes uit­ge­deeld en roept de park­ma­na­ge­mentor­ga­ni­sa­tie iedereen op om slecht verlichte plekken of kapotte lan­taarn­pa­len te melden via de gratis Slim Melden Utrecht app. De kans om slacht­of­fer van een ongeval te worden is zonder licht 20 procent groter. En dus deelt Park­ma­na­ge­ment Lage Weide gratis fiets­lamp­jes uit om veilig mee naar je werk te gaan én weer veilig thuis te kunnen komen. Het team van park­ma­na­ge­ment staat dinsdag 26 oktober vanaf 6.00 uur paraat om de lampjes weg te geven. Als uit­deel­lo­ca­tie is gekozen voor de Muys­ken­weg, aan de voet van de Demkabrug. Deze brug vormt een be­lang­rij­ke entree voor fietsers die naar Lage Weide gaan. Dagelijks rijden hier meer dan duizend fietsers en dat aantal zal de komende tijd naar ver­wach­ting meer dan ver­dub­be­len.
Met de Slim Melden Utrecht app kan iedereen een melding doorgeven aan de gemeente. Bij­voor­beeld over afval, ver­vui­ling, groen, onderhoud, re­pa­ra­ties of obstakels voor fietsers. En dus ook over kapotte lan­taarn­pa­len of plekken die slecht verlicht zijn.
Werk­ge­vers op Lage Weide en De We­te­ring-Haar­rijn werken samen in de Be­reik­baar­heids­al­li­an­tie A2 om een stads­in­farct te voorkomen.
Ze willen duizenden auto's van de weg halen. Meer in­for­ma­tie op www.a2alliantie.nl.