Zin in leven

BREUKELEN > Onder het thema ‘Zin in Leven?!’ organiseert de stichting Als kanker je raakt een ontmoeting in kleine kring voor iedereen die is geraakt door kanker. De insteek is laagdrempelig. Iedereen is welkom op woensdag 27 oktober van 10.30 - 15.00 uur in De Bovenkamer, Poeldijk 9 in Breukelen. Horen dat je geraakt bent door kanker heeft een onvoorstelbaar diepe impact op je geestelijk en lichamelijk welzijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je naasten. Er is een diep besef van kwetsbaarheid en eindigheid. Er komen vragen boven die gaan over kwetsbaarheid, over sterfelijkheid, over hoe nu verder? Waarom overkomt mij dit? Hoe pak ik mijn leven weer op? Hoe geniet ik weer van het leven? Met de ontmoeting ‘Zin in Leven?!’ wil de stichting mensen, die door kanker worden geraakt, ondersteunen. De dag heeft een afwisselend programma en staat in het teken van ontmoeting, (h)erkenning en (geloofs)bemoediging. Karin Smit begeleidt de dag. Marie Louise Folkerts verzorgt een creatieve workshop. Er is volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, onder het genot van koffie/thee en een lunch. De begeleiders zijn zeer deskundig en weten uit ervaring wat het betekent om te leven met kanker. Meer informatie? Aanmelden? Er is ruimte voor 12 deelnemers. Graag vooraf aanmelden op https://www.alskankerjeraakt.nl/bijeenkomst/zin-in-leven-ontmoetingsdag-breukelen/ of stuur een e-mail naar info@alskankerjeraakt.nl.


Oorkonde

HARMELEN > De stichting Hugo Kotestein zet zich in voor het behoud van historisch erfgoed. Elk jaar reikt de Stichting Hugo Kotestein een oorkonde uit aan een persoon of personen, vereniging of stichting die zich op buitengewone wijze inzetten voor het behoud, herstel of verbetering van een cultuurhistorisch waardevol object. De oorkonde 2021 werd toegekend aan wijlen mevrouw Mien Vernooij-Looman en de vrijwilligers van de Stichting de Kievit te Harmelen. Mien heeft de basis gelegd voor het natuurgebied met daarop de daggeldershuisjes. Dit gebied is verder uitgebouwd door vrijwilligers tot een parel in het Groene Hart. Vrijwilligers die ook met enthousiasme en liefde zorg dragen voor het behoud. De Kievit speelt met haar educatieve activiteiten een belangrijke rol bij het onderwijs op het gebied van historie, natuur en milieu. Onder overweldigende belangstelling werd de oorkonde uitgereikt door burgemeester Molkenboer van de gemeente Woerden.


Goud Inkoop

REGIO > De goudprijs staat historisch hoog en een bezoek aan de bekende goudbus met een gratis taxatie kan dus zeker de moeite waard zijn. De Goud Inkoop Bus van Juwelier van Moorsel komt elke week in de Vechtstreek. De bus staat op dinsdag 26 oktober tussen 10.00 en 16.30 uur op de weekmarkt in Vleuten aan de Hindersteinlaan. En op woensdag 27 oktober in Maarssenbroek in Bisonspoor bij de ingang van het zwembad Safari. Kijk ook op www.goudinkoopbus.nl voor alle informatie en mogelijkheden. Kom langs in de bus laat uw goud en zilver taxeren: u zult versteld staan wat u hiervoor terugkrijgt.