Afbeelding

Kinderen van KOKO Kinderopvang bouwen aan hun toekomst voor De Wereld in 2050!

Lezersnieuws

VLEUTEN > Rijden we in 2050 nog in auto’s? Dragen we nog spijkerbroeken? Gebruiken we nog een mobiele telefoon? En hoe hoog ligt de zeespiegel? Zomaar wat vragen waar de kinderen van KOKO Kinderopvang zich mee bezighouden tijdens het project De Wereld in 2050!, dat 18 oktober van start gaat.

De Wereld in 2050!

In oktober vindt de jaarlijkse Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Meer dan 2600 designers laten daar hun werk zien. Binnen KOKO hebben wij honderden aanstormende talenten. Reden genoeg voor een eigen ontwerpweek: De Wereld in 2050! Een voorwerp, een schilderij, een kledingstuk, of iets heel anders. Alles kan en mag tijdens dit project. Samen met de pedagogisch medewerkers ontwerpen de kinderen van 18 tot en met 22 oktober iets waarvan zij denken dat we gebruiken in 2050. In de afgelopen weken is er al veel materiaal verzameld: lappen stof, verpakkingsmaterialen, paperclips, vondsten tijdens het buitenspelen; genoeg om mee aan de slag te gaan!

Winnaar in CORPUS

Na de ontwerpweek verschijnen alle ontwerpen online voor een veiling. Alle deelnemers kiezen hun favoriete drie ontwerpen. Niet alleen KOKO doet mee, ook andere kinderopvangorganisaties, jeugdhulporganisatie De Buitenwereld en de Rotterdamse Van Brienenoordschool doen mee. Die zijn namelijk allemaal onderdeel van de SWKGroep. Genoeg ontwerpen om uit te kiezen dus! Degene met de meeste punten wint. De prijs? Het winnende team mag zijn design bewonderen in CORPUS.

Het Jaar van de Toekomst

De SWKGroep legt elk jaar de focus op een thema. In 2021 nemen we je mee naar de toekomst: een jaar vol dromen, over leven in 2050 en nieuwe trends. Het kan altijd sneller, mooier, innovatiever maar ook efficiënter en duurzamer. Alle kinderopvang-, zorg-, buurtwerk-, en onderwijsorganisaties van de SWKGroep gaan samen met de kinderen op weg naar de wereld van 2050. Het project De Wereld in 2050! past hier perfect bij.

Over KOKO Kinderopvang

KOKO Kinderopvang is dé lokale kinderopvangorganisatie in Vleuten - De Meern en heeft daarnaast locaties in Leidsche Rijn, Montfoort, Linschoten en Reeuwijk. KOKO is kinderopvang van deze tijd. In een veilige en warme omgeving krijgen kinderen de kans om op avontuur te gaan en spelenderwijs te leren. Buiten zijn en buitenspelen vinden we heel belangrijk. Vies worden mag. Want kinderen moeten vooral kind kunnen zijn. Met veel aandacht voor zelf ontdekken, bewegen en gezonde voeding bieden wij kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende plek om te leren zelfstandig en actief in het leven te staan.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.