Dorpsoverleg

HARMELEN > In Harmelen en de directe omgeving zijn veel uitdagingen en ontwikkelingen rond wonen en woningbouw, werken, verkeer en milieu.
Nu al, maar zeker ook in de toekomst. 'We weten niet wat de toekomst brengt maar het Dorpsplatform wil graag, samen met iedereen die hierover mee wil praten, mee wil denken en mee wil werken, bepalen hoe we een leefbaar dorp blijven,' aldus het Dorpsplatform. 'Alle ideeën over een leefbaar dorp, met voldoende voorzieningen als winkels, een bibliotheek, sporthal en zwembad, sport- en recreatiemogelijkheden, veilige wegen en fiets- en wandelpaden en daarbij ook nog woningen en werkgelegenheid, willen wij opnemen in een toekomstvisie voor Harmelen.' Dus heb je een mening, wil je meepraten en meedenken kom dan vooral naar het Dorpsoverleg, 27 oktober vanaf 19.30 uur in het Dorpshuis, Schoollaan 8. Kan je niet op 27 oktober maar wil je wel graag je mening geven of meedenken op een ander moment? mail naar Foppe, secretaris@harmelen.nu of bel met Jose, tel 06-48826617.

 

Griezelen

VLEUTERWEIDE > Het is weer de tijd van het jaar dat we massaal gaan griezelen. Ook Centrum Vleuterweide staat 30 oktober geheel in het thema van Halloween. Kinderen kunnen ‘s middags aan verschillende griezelactiveiten deelnemen. Bij de schminkstand worden de kinderen eerst zelf omgetoverd tot een griezel. Hierna kunnen ze deelnemen aan de vossenjacht en de griezelgrot. Hebben de kinderen alle griezels gevonden? Dan grabbelen ze een griezelige traktatie uit de grabbelton. En de griezelgrot? Hier voel je de gekste en slijmerigste voorwerpen. De activiteiten vinden plaats door het winkelcentrum en zijn gratis. De winkeliers kunnen niet wachten om alle kinderen langs de winkels te zien griezelen.  


Natuurwerkdag

HARMELEN > Op 5 en 6 november wordt er weer hard gewerkt op de Kievit in Harmelen. In het kader van de Landelijke Natuurwerkdagen gaan we aan de slag met het renoveren van de kikkerpoel. De poel dreigt dicht te groeien met riet, lisdodden en andere planten. Als we er niets aan doen is de poel binnen enkele jaren geheel verland. Voor dit soort grote klussen zoeken we dan ook graag wat extra vrijwilligers die ons een dagje, of dagdeel willen helpen. Heb je ook zin om je mouwen eens op te stropen en buiten in het groen aan de slag te gaan, meld je dan aan op: www.natuurwerkdag.nl. Hier is ook meer informatie terug te vinden omtrent deze klussen.


Blauwe Vogel

REGIO > Het Blauwe Vogel Driebanden biljarttoernooi in Sportcafé de Poortdijk te IJsselstein is gewonnen door Rens Griffioen van BV Nieuwegein. Hij versloeg in de finale Ron van de Berg van Poortdijk. Er wordt geld opgehaald voor de stichting de Blauwe Vogel voor sportevenementen en dagjes uit voor jonggehandicapten. Lees meer op 

www.varnws.nl bij Sport