Winkeldieven

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft zaterdag in Leidsche Rijn Centrum twee winkeldieven aangehouden, die ook nog een mes op zak hadden. Het gaat om twee minderjarige jongens, die opgepakt werden op het Brusselplein. 'We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: rondlopen met wapens is niet alleen strafbaar, maar ook nog eens levensgevaarlijk,' aldus de politie op twitter.


Mishandeling

MAARSSENBROEK > Op donderdag 21 oktober omstreeks 19.30 uur, vond op het Bisonspoor in Maarssen, ter hoogte van het nieuwe binnenplein een vechtpartij plaats. Hierbij werden een jongen en een meisje fors mishandeld. Een van de verdachten werd door collega's herkend en kon diezelfde avond bij zijn woning worden aangehouden. Een tweede verdachte werd een dag later aangehouden, zijn betrokkenheid wordt onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. 'We komen graag in contact met omstanders die wellicht iets gezien of gefilmd hebben. Ben of ken jij iemand die ons kan helpen? Bel dan 0900-8844. Heb jij informatie over deze vechtpartij, maar durf je dit niet met ons te delen? Neem dan anoniem contact op via  meldmisdaadanoniem 0800-7000,' zo is de oproep van de politie.


Achtervolging

MAARSSEN > Na een lange achtervolging dinsdagavond heeft de politie een 29-jarige bestuurder opgepakt in Maarssen. De bestuurder sloeg in Den Haag om nog onbekende reden op de vlucht. Bij de achtervolging zijn snelheden van 190 kilometer per uur gehaald. De auto kwam uiteindelijk rond 22.00 uur tot stilstand in Op Buuren vlak bij sportpark Daalseweide. Mogelijk had hij illegaal vuurwerk in de auto.