Nederland leest

UTRECHT > In november leest heel Nederland één boek: ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Het verhaal over een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs, die tijdens wandelingen met een straathond het Parijs van daklozen, junkies, bedelaars en asielzoekers leert kennen. Volwassen leden van bibliotheek Utrecht krijgen dit boek cadeau in november. De hele maand is er programma: met Adriaan van Dis en Lieke Marsman in bibliotheek Neude, wandelroutes in diverse wijken waaronder Leidsche Rijn, leestasjes, onverwachte ontmoetingen en nog veel meer. Meer informatie en tickets is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/nederlandleest.


Repair Café

LEIDSCHE RIJN >  Een kapotte dvd-speler of een stofzuiger die het niet meer doet? Kom zaterdag 6 november (13.00-17.00 uur) naar Repair Café Leidsche Rijn. Handige vrijwilligers repareren kapotte spullen van wijkbewoners. Lampen, huishoudelijke apparaten, elektronica, gereedschap, speelgoed, kleine meubels, fietsen… alles (behalve textiel) wordt aangepakt. En iedereen is welkom! Adres: Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk). Er zijn consumpties verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Toegang tot het Repair Café is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: jrc.bosch@gmail.com, tel. 06-20180104 (Jeroen Bosch).


Fakkel

LEIDSCHE RIJN > Zondag 31 oktober om 10.00 uur ben je van harte uitgenodigd bij Familiekerk de Fakkel om een familiezondag bij te wonen. Het is een dienst, niet alleen voor families maar een dienst voor iedereen! In een gemoedelijke sfeer zingen we samen mooie liederen en zal Sander Blok op een creatieve manier het thema brengen 'Wie dorst heeft...drink van het Levend water'. Na afloop genieten we van koffie en een lekkernijenbuffet. Locatie: Academie Tien, Philipsguldenhof 100, Leidsche Rijn, Leeuwesteyn.


Kap bomen

LEIDSCHE RIJN > De gemeente Utrecht heeft een velvergunning aangevraagd voor de kap van 68 bomen in Rijnvliet Oost. 'We willen de bomen kappen om plaats te maken voor de bouw van nieuwe woningen, wegen en een waterweg. De bomen hebben een stamdiameter van meer dan 15 cm. Vanaf die diameter moet de gemeente een kapvergunning aanvragen. We hebben onderzocht of we de bomen kunnen verplanten. Dit is helaas niet het geval. Daarom moeten de bomen nu worden gekapt', aldus een woordvoerder van de gemeente. Voor een meer gedetailleerder kaartje kunt u kijken op www.utrecht.nl/werkzaamheden-rijnvliet. In dit deel van Rijnvliet worden ook veel extra bomen aangeplant. 'We planten 209 nieuwe bomen terug in dit deel van Rijnvliet, aldus de gemeente.