Gemeente springt geplaagde dorpshuizen bij

Door de lange periode van gedwongen sluiting zijn de inkomsten van deze organisaties veel lager

HARMELEN > De gemeente Woerden geeft daar waar nodig financiële steun aan de door corona geplaagde dorps- en wijkhuizen.


Dat staat in de beantwoording van vragen van het CDA Woerden.
De Milandhof in Zegveld en de Schulenburch in Kamerik hebben te kampen met een exploitatietekort over de jaren 2020 en 2021.

Door de lange periode van gedwongen sluiting zijn de inkomsten van deze organisaties veel lager dan verwacht.
Sinar Maluku in Molenvliet heeft een dreigend exploitatietekort, maar redt het vooralsnog met een vervroegde uitkering van subsidie.

Van De Plint en het Dorpshuis Harmelen zijn bij het college van burgemeester en wethouders geen zorgen bekend.
De gemeente heeft gelden van het Rijk ontvangen om dorps- en wijkhuizen te steunen. In de afgelopen tijd is er steeds vinger aan de pols gehouden of er steun nodig is.

Op vragen van het CDA Woerden geeft het college van burgemeester en wethouders aan dat dit tot op heden heeft geleid tot steun voor de Milandhof in Zegveld en gesprekken met De Schulenburch in Kamerik en Sinar Maluku in Molenvliet. 

CDA-raadslid Job van Meijeren: ‘Onze zorg is dat dorps- en wijkhuizen die belangrijke ontmoetingsplekken zijn in de buurt het hoofd niet boven water houden. Deze antwoorden stellen ons enigszins gerust.
Het is goed dat in overleg met het bestuur van een dorps- of wijkhuis steeds wordt gekeken wat nodig is. Als CDA Woerden vinden we dat de gemeente hierin solidair moet zijn en moet helpen om deze tijd te overleven.
We zien dat juist de dorpshuizen in Kamerik en Zegveld die normaliter behoorlijk op eigen benen staan en de gemeente daarmee ook geld besparen, nu in de problemen komen.
Het mag niet zo zijn dat we dit nu laten gebeuren.'