Start verbouwing MFA Weide Wereld in 2022

Gemeente geeft uitleg over de vertraging

VLEUTERWEIDE > De verbouwing van de multifunctionele accommodatie (MFA) Weide Wereld start om verschillende redenen later dan verwacht.


Het plan voor de verbouwing bleek te duur en moest aangepast worden. De bouwmarkt is op dit moment oververhit en er is meer tijd nodig om een goede aanbesteding te organiseren,' zo schrijft de gemeente. De planning is op hoofdlijnen dat de verbouwing begint in november 2022 en de afronding met oplevering wordt verwacht in december 2023. 

Voordat de aannemer start met de verbouwing, moet er nog een aantal dingen gedaan worden. Het verbouwen van een groot gebouw met veel verschillende huurders, zoals de Weide Wereld, vraagt een heel goede voorbereiding met veelvuldig overleg, afstemming en aanpassingen in het nieuwe ontwerp van het pand. 

'Op dit moment zijn we bezig met het opstarten van het definitief ontwerp van het gebouw. Tijdens deze fase overleggen architect, de gemeente en de verschillende huurders over de details van de nieuwe inrichting van de Weide Wereld.' aldus de gemeente. 'Zo wordt er bijvoorbeeld bepaald welk materiaal waar wordt toegepast en wordt gekeken naar kleurgebruik. 

De verbouwing is verdeeld in twee fases: van november 2022 tot mei 2023 blijven Dock, Sport en De Zonnewereld in het pand zitten. Reinaerde, Koko en Smallsteps verhuizen in oktober 2022 naar de tijdelijke huisvestingslocaties. Aan het eind van deze fase komen de eerste groepen van De Twaalfruiter naar MFA Weide Wereld en vertrekt De Zonnewereld uit het gebouw. 

In de laatste fase wordt het laatste deel van MFA Weide Wereld verbouwd. Als deze fase is afgerond komen Koko, Smallsteps en Reinaerde in december 2023 weer terug. Ook worden de laatste groepen van De Twaalfruiter en Kind & Co verwelkomd als nieuwkomers in MFA Weide Wereld.