Wilhelminaschool

WOERDEN > Vrijdag 5 november van 15.00 - 17.00 uur houdt een groep ouders van de Wilhelminaschool in Woerden een rommel- en kinderkledingmarkt in de school om geld in te zamelen voor het schoolplein van het nieuwe schoolgebouw. Inmiddels is de Wilhelminaschool verhuisd naar een tijdelijke locatie zodat de bouw van de nieuwe school kan beginnen. In het volledig lege schoolgebouw kunnen de leerlingen hun verkoopskills laten zien door spulletjes en kinderkleding te verkopen. De Wilhelminaschool in Woerden is onlangs verhuisd naar een tijdelijke locatie omdat het huidige schoolgebouw aan de Oostsingel volledig zal worden gesloopt en er een nieuw schoolgebouw gaat komen. Om het nieuwe schoolplein straks te voorzien van leuke speelattributen voor de leerlingen van de school, is er een projectgroep bestaande uit ouders opgericht die meedenkt over de inrichting én activiteiten. Leerling Annabelle van de Poll (groep 8): 'Net voor de zomervakantie heb ik meegedaan aan de carwash en dat was superleuk. Ik vind het heel bijzonder om met deze rommelmarkt afscheid te nemen van het schoolgebouw. We hopen natuurlijk dat veel mensen een kijkje komen nemen zodat we een mooi bedrag ophalen voor school.' Aangezien de rommelmarkt een evenement is, dienen bezoekers een coronatoegangsbewijs te tonen.


Mantelmeeuw

WOERDEN > Zaterdag 6 november 2021 tussen 10.00 tot 12.00 uur. is er een open ochtend in Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14, Woerden. Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is van harte welkom op deze ochtend. U wordt verzocht zich hiervoor aan te melden via info@demantelmeeuw.nl of via tel.nr. (0348) 423784.


Stage

WOERDEN > Maatschappelijke stage is voor de leerlingen van het Kalsbeek College en het Minkema College inmiddels een vast onderdeel van het lesprogramma. Ze maken op deze manier kennis met vrijwilligerswerk en iets doen voor een ander zonder dat je er wat voor terug krijgt. Leerlingen mogen zelf een stageplek zoeken die hen interessant lijkt. Halverwege oktober is er een digitale stagemarkt geweest waarbij de leerlingen kennis konden maken met organisaties uit verschillende sectoren: welzijn, zorg, duurzaamheid, sport en cultuur. Leerlingen konden met 15 organisaties uit de gemeente Woerden digitaal in gesprek. Organisaties geven aan al behoorlijk wat aanmeldingen te hebben gehad naar aanleiding van de digitale stagemarkt. Vorig jaar was de maatschappelijke stage voor jongeren facultatief. Vanwege de vele coronamaatregelen was het lastig voor jongeren om een geschikte stageplek te vinden. Samen met Buurtwerk en de Meiden van Woerden is er toentertijd een alternatief project opgepakt waarbij de jongeren zelf aan de slag gingen met ideeën en activiteiten om zich in te zetten voor een ander. Ook dit jaar kunnen leerlingen zelf ideeën aandragen om hun stage in te vullen. Dit jaar is de stage wel weer verplicht.