Mishandeling

LEIDSCHE RIJN > De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling zaterdag bij de ingang van de Albert Heijn in Terwijde. Het incident gebeurde rond 21.20 uur bij de entree van de supermarkt. Een groep jongens mishandelde een man. 'We zijn op zoek naar getuigen o.a. een vermoedelijk Surinaamse vrouw die tussenbeide wilde komen. Svp contact via 0900-8844, vraag naar OPCO bureau De Meern', zo is de oproep van de politie.


Vernieling

DE MEERN > De politie is op zoek naar vuurwerkvandalen, die zaterdagnacht toesloegen in De Meern. 'Domoren gezocht! Vannacht om 02.30 uur gesignaleerd halte Meernbrug met zwaar vuurwerk. Alle informatie welkom via 0900-8844’, zo laat de politie weten via twitter.


Vuurwerk

UTRECHT > In een woning in Vleuten is vorige week 61 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Een man van 22 had de knallers opgeslagen in zijn ouderlijk huis. Levensgevaarlijk, zegt de politie. 'Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de rest van de buurt.' 500 nitraten, 63 cobra's, 186 mortieren en 5 lawinepijlen; een enorme buit. De politie heeft niet bekendgemaakt in welke straat in Vleuten de man het vuurwerk opsloeg. Het is dus niet duidelijk welke directe buren aan een ramp zijn ontsnapt. 'Als hier een vonkje bij komt heb je echt een probleem,' schrijft de politie. De eigenaar van het vuurwerk is aangehouden. Hij had een handeltje dat liep via berichtendienst Telegram. Agenten betrapten hem op heterdaad toen hij ergens een bestelling afleverde. Bij een doorzoeking werd ruim 3000 euro cash in beslag genomen. De vuurwerkhandelaar mag zijn zaak in vrijheid afwachten. De politie treedt hard op tegen illegaal vuurwerk, zeker in aanloop naar de jaarwisseling.