Foto:  Gerhard Hof
Foto: Gerhard Hof

Tips en adviezen over duurzaam wonen in Loenen

Gemeente

LOENEN > Op 15 november is er een bijeenkomst over energiebesparing in Loenen. Zowel live te bezoeken als online te volgen. In overleg met de dorpsraad Loenen aan de Vecht gaan richten we ons op de verduurzaming van de woningen. Met besparingen is de hoge gasprijs enigszins te compenseren. Allerhande praktische maatregelen en aanpassingen die zorgen voor comfortabel wonen en een lagere energierekening komen aan bod. Het verhaal is afgestemd op het type woningen in deze kern.

Hoe kan ik gas/elektriciteit besparen? Hoe kom ik van die vervelende tocht in huis af? Moet ik nu zonnepanelen aanschaffen? Moet ik wachten tot de gemeente met een oplossing komt? Past een warmtepomp in mijn woning? Het zijn vragen die aan bod komen in de bijeenkomst van maandagavond 15 november. Energie-ambassadeurs van Duurzame Vecht hebben een analyse van de woningen gemaakt om informatie op maat te kunnen leveren. Daarnaast is er informatie beschikbaar over zonnepanelen en warmtepompen. Video’s hierover van Stichting Duurzame Vecht staan op de site en het YouTube-kanaal en dienen ter ondersteuning van het verhaal. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Er zijn diverse energie-ambassadeurs aanwezig.

Meld je aan!

De bijeenkomst wordt georganiseerd in ’t Web (Spinnerie 15) in Loenen aan de Vecht. De inloop is vanaf 19:15 en er wordt 19:30 gestart. Er is beperkte ruimte dus aanmelden is verplicht. Dit kan op www.duurzamevecht.nl/bijeenkomst (zie ook QR-code). We nemen de RIVM-maatregelen wat betreft corona in acht (inclusief scannen QR-code bij binnenkomst).

Voor degenen die niet kunnen komen, is de bijeenkomst ook online te volgen via de site van stichting of het kanaal van Duurzame Vecht op YouTube. In ongeveer drie kwartier weet je weer alles over energiebesparing van je woning. Meer informatie is te vinden op www.duurzamevecht.nl/bijeenkomst of te krijgen via Ralph van Elburg van Stichting Duurzame Vecht: ralphvanelburg@duurzamevecht.nl