Sinterklaas

VLEUTERWEIDE > Hij komt, hij komt… zaterdag 13 november komt de grootste kindervriend naar Centrum Vleuterweide. Na een lange tocht vanuit Spanje zal de Sint met zijn pietenband om 13.45 uur aankomen in het centrum. Geen intocht, maar wel een eigen momentje samen met Sinterklaas! Om 13.45 uur wordt de Sint met zijn Pieten door alle kinderen, ouders en winkeliers in de winkelstraat ontvangen. Vervolgens zal hij zich naar het podium verplaatsen en mogen de kinderen één voor één hun tekening of verlanglijstje brengen. Rondom Sinterklaas zijn er ook nog leuke activiteiten te beleven. Op 27 november delen de rollerskatepieten snoepgoed uit en kunnen de kinderen pietenmutsen knutselen. Op 4 december kunnen ze bij de pietenschool hun eigen pietendiploma verdienen en gaan ze chocoladeletters versieren, dat wordt smullen geblazen! Voor het Sinterklaasdefilé is geen coronabewijs nodig, dit is in lijn met de huidige maatregelen. 


Inclusief

LEIDSCHE RIJN > Op dinsdag 23 november verzorgen de Hoeftuin en hoiUtrecht een avond waarin ervaringsverhalen centraal staan. Bij boerderij de Hoef ontmoeten ze buurtgenoten uit Leidsche Rijn, die soms belemmerd worden om volwaardig deel te nemen aan de samenleving, maar daar wat aan doen! Zij gaan graag in gesprek over het creëren van een prettige leefomgeving, voor iedereen. hoiUtrecht is een podium bestaande uit een bundel, verhalenexposities en herpublicaties. Met ervaringsverhalen werken zij aan bewustwording. De Hoeftuin is een initiatief van de Protestantse gemeente Leidsche Rijn. Zij organiseren activiteiten voor iedereen die zoekt naar ontmoetingen met mensen uit de wijk. Naar zin en diepgang, naar goede gesprekken en de mogelijkheid om nieuwe inspiratie op te doen. Inloop vanaf 19.45 uur bij boerderij de Hoef, Hogeweide 6 in Leidsche Rijn. Het officiële programma start om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een inclusiefborrel met fris en borrelnootjes. Het einde is om 22.00 uur. Aanmelden kan per e-mail gericht aan Marije Karreman op info@dehoeftuin.nl. Boerderij de Hoef is rolstoelvriendelijk en er is voldoende afstand in de zaalopstelling. Bij veranderende coronamaatregelen gaat deze avond online door. Mocht dit noodzakelijk zijn, dan ontvang je een week van tevoren een e-mail met de benodigde informatie. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, die diverse activiteiten van hoiUtrecht ondersteunen tot en met 2022. De Hoeftuin organiseert deze avond op eigen kracht. Derhalve is een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van De Hoeftuin welkom.


Bingo

VLEUTEN > De geplande bingoavond van de vereniging ABZ op 19 november is afgelast. Het bestuur vindt dat met de huidige coronaontwikkelingen men beter kan wachten op betere tijden om in groepsverband activiteiten te ondernemen. Hopelijk weer in het voorjaar.