Werkschuur voor Vrienden van het Máximapark

Op de plek van de hondenspeelweide

LEIDSCHE RIJN > De Vrienden van het Máximapark krijgen een tijdelijke werkschuur op de hondenspeelweide aan de Uilenboslaan bij de Utrechtseweg.



De vrijwilligers van het Máximapark kunnen hier vanaf januari samenkomen, hun spullen opslaan en activiteiten organiseren. Dit is een tijdelijke oplossing.
Er komt namelijk een entreegebouw in het Máximapark dat de vrijwilligers kunnen gebruiken. De ontwikkeling hiervan is helaas vertraagd. 'Omdat de vrijwilligers snel een goede plek nodig hebben, plaatsen we daarom tijdelijk een werkschuur. Bij de plaatsing houden we rekening met de bomen en de hondenspeelweide,' aldus de gemeente. De precieze plek kan nog wel wat verschuiven.

Vorig jaar oktober zijn plannen voor de parkentree en het entreegebouw voor het Máximapark gepresenteerd. De ontwikkeling heeft helaas vertraging opgelopen. Het Máximapark heeft geen herkenbare hoofdingang. De gemeente heeft samen met verschillende vrijwilligersorganisaties binnen het Parkberaad en de parkontwerper een visie ontwikkeld voor een herkenbare hoofdingang rondom de Utrechtseweg 4, de parkentree. Het is de bedoeling dat de parkentree in delen ontwikkeld wordt. De sloop van de woning is fase 1, de ontwikkeling van het entreegebouw is fase 2 en het opnieuw inrichten van de openbare ruimte is fase 3. 

Na de bijeenkomst heeft een lokale architect een voorlopig ontwerp gemaakt voor een entreegebouw. Het gebouw bestaat uit een beheer- en bezoekersgedeelte. De gemeente en vrijwilligers blijven werken aan de parkentree. Er wordt onderzoek gedaan naar het verplaatsen van de hondenspeelweide.