Repair Café

HARMELEN > Door de grote aantallen coronabesmettingen is ervoor gekozen om het Repair Café op zaterdag 19 november niet te openen. Tot nader bericht zal het Repair Café gesloten blijven. 

De vrijwilligers vinden het jammer om de bezoekers niet te kunnen helpen om reparaties te verrichten, zij hopen op een snelle heropening.


Bridge

DE MEERN > Op 12 november zijn er strengere coronamaatregelen aangekondigd en werd er een dringend beroep op iedereen gedaan om bij te dragen aan het verlagen van de besmettingen en om verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. 

Er is daarom besloten om de derde vrijdag van de maand niet te bridgen in de Roef. 'Voor uw en onze veiligheid', aldus de organisatie.


Workshop

WOERDEN > De belangrijkste vragen zijn elke dag weer: wat vind jij belangrijk en waar word jij blij van? Op vrijdag 26 november (10.00 – 12.00 uur in De Plint) en donderdag 2 december (19.30 – 21.30 uur in De Huiskamer) wordt de workshop Positieve Gezondheid georganiseerd. Het ene moment zit je beter in je vel dan het andere moment. Wat maakt dat je soms veranderingen beter aankan en hoe kun je hier zelf meer invloed op uitoefenen? Niet alleen in je eigen leven, maar ook in je vrijwilligerswerk. 

Tijdens de twee uur durende praktische workshop wisselen ze theorie en eigen ervaringen af met het zelf actief aan de slag gaan. De workshop wordt gegeven door de Woerdense Esther van der Tak. 

Aanmelden kan op www.woerdenvoorelkaar.nl/cursusaanbod. 


Bomen planten

LEIESCHE RIJN > Op woensdag 24 november om 15.00 uur verzorgt de gemeente een boomplantdag aan de Wilde Rucolavliet in Rijnvliet Midden. Alle kinderen en volwassenen uit Rijnvliet Midden zijn welkom om te helpen. 

'Zo maken we de wijk samen steeds mooier en groener. Wij zorgen voor al het materiaal en voor wat eten en drinken,' aldus de gemeente. 


Veldhuizerbrug

DE MEERN > Van 22 november tot 10 december werkt de gemeente aan de Veldhuizerbrug, onderdeel van de Veldhuizerweg. 'We vervangen hier het asfalt. Ook vernieuwen we de voegovergangen. Dat zijn de overgangen tussen de weg en de brug,' aldus de gemeente. 

'De Veldhuizerweg is een belangrijke toegangsweg in De Meern. Daarom sluiten we de weg en de brug niet helemaal af. We werken met een om- en omregeling. Dat betekent dat we eerst de ene helft van de brug afsluiten en dan de andere helft. Er blijft tijdens de werkzaamheden steeds 1 rijbaan in beide richtingen beschikbaar. Autoverkeer ervaart dus wel wat hinder, maar hoeft niet om te rijden.'