Sinterklaasintocht

VLEUTEN > 'Als organisatiecomité hebben we tot dit moeilijke besluit moeten komen mede omdat feesten in omliggende gemeentes worden afgelast maar ook onder druk van het groeiend aantal besmettingen achten we het niet verstandig om het feest zaterdag 20 november door te laten gaan. We hopen volgend jaar weer een groot Sinterklaasfeest te organiseren,' aldus de Oranjestichting Wilhelmina.


Niftarlake

MAARSSEN > Het Fries Museum in Leeuwarden heeft de prachtige tentoonstelling Icons, Fort Maarsseveen heeft daar het jonge broertje van, Project 'C&C, wie mij inspireert'. De leerlingen hebben een onderzoek gedaan naar een kunststroming tussen het impressionisme en nu. Daarna moesten zij een portret maken in de stijl van die kunststroming van iemand waarvan zij vinden dat hij of zij een grote invloed heeft (gehad) op hun wereldbeeld. De derdejaars leerlingen van het vak C&C (communicatie en cultuur) aan het Niftarlake College gingen hiermee aan de slag en de resultaten zijn van 18 november tot en met 10 december te zien bij Fort Maarsseveen, met een door de leerlingen zelf geschreven toelichting. De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het fort, zie www.fortmaarsseveen.nl.


Parkeren

WOERDEN > Bezoekers aan de binnenstad van Woerden kunnen hun auto het eerste uur gratis parkeren in de parkeergarage Castellum of Defensie-Eiland. Om de binnenstad te promoten is het eerste uur in de parkeergarage gratis van 15 november tot en met 31 januari 2022. Daarbij zullen verkeersregelaars op woensdag en zaterdag het verkeer regelen bij de ingang op de Meulmansweg.


Streetfishing

UTRECHT > Het allereerste WK Streetfishing, dat komend weekend in Utrecht zou worden gehouden, is afgelast. De internationale organisatie vindt het met de huidige coronasituatie in Nederland niet verantwoord om het evenement door te laten gaan. Bij streetfishing lopen de wedstrijdvissers met hun hengels door steden. Ze proberen onder bruggen en langs kades grote vissen als baars en snoekbaars te vangen. Deze specifieke vorm van sportvissen wint de laatste jaren met name onder jongeren aan populariteit. De straatvissers zien in de Utrechtse wateren een mooie arena voor hun sport, maar hun liefde voor de stad is niet helemaal wederzijds. Afgelopen zomer klonken protesten tegen de gemeentelijke vergunning die voor het wereldkampioenschap was aangevraagd. Utrecht besloot toch een vergunning voor het evenement te verlenen. Sportvisserij Nederland weet nog niet of het nu afgelaste WK later wordt ingehaald.


Corona

REGIO > Het is verstandig om in deze onzekere tijd bij een activiteit of bijeenkomst eerst even contact op te nemen met de organisatie of alles nog wel doorgaat. En dat geldt voor de activiteiten in de krant en de grote digitale agenda op www.varnws.nl.