Afbeelding

Meer bomen planten voor meer leefbaarheid

Veel lege plekken langs doorgaande wegen

LEIDSCHE RIJN > De fracties van VVD, Partij voor de Dieren, D66, PvdA, CDA en Student & Starter zijn groot voorstander van het planten van meer bomen in de gemeente. 


'Het is ons dan ook opgevallen dat er in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn behoorlijk wat plekken zijn waar het toevoegen van (nieuwe) bomen een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid. Ons oog is voor deze vragen gevallen op een aantal doorgaande wegen waarbij de (midden-)bermen zich mogelijk zouden lenen voor het toevoegen van bomen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar eventuele negatieve effecten zoals gevolgen voor de verkeersveiligheid', aldus de fracties in vragen aan het college. 

Als voorbeeld noemen de fracties de Burgemeester Middelweerdbaan, Vleutensebaan en de Veldhuizerweg. 

'Is het college met ons eens dat deze locaties in aanmerking komen voor het toevoegen van bomen in de bermen? Zo nee, waarom niet? En is het college het met ons eens dat het toevoegen van bomen om heel veel redenen waardevol is?' zo vragen de fracties over een betere groene uitstraling van de omgeving. 

Door omwonenden van de Langerakbaan is al eerder het initiatief genomen om meer bomen te planten. 

'De gemeente heeft in eerdere antwoorden laten weten geen mogelijkheden te zien. We zijn nu drie jaar verder. Welke mogelijkheden zijn er (anno 2021) om de Langerakbaan toch een groenere uitstraling te geven? Ziet het college bijvoorbeeld mogelijkheden om (toch) bomen of struiken in de (midden-) berm van de Langerakbaan toe te voegen?' aldus de partijen, die ook nog aandacht vragen voor het oudere plan om meer struiken in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern te planten als vast onderdeel van het beleid voor de wijken.