Mantelmeeuw

WOERDEN > Wie graag iets waardevols wil betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg). Stichting De Mantelmeeuw is op zoek naar vrijwilligers die – na een training – mensen die een korte levensverwachting hebben en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen. Dat kan bij mensen thuis, in verpleeghuizen of in het hospice aan de Meeuwenlaan. Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben. Wel wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus. Eind januari 2022 start een nieuwe introductiecursus. Daarin worden vrijwilligers wegwijs gemaakt in het zinvolle werk voor De Mantelmeeuw, een organisatie die voor de zorg aan mensen in de laatste fase afhankelijk is van vrijwilligers. Op donderdag 25 november om 19.30 uur is er een informatieavond voor geïnteresseerden. Wie zich wil aanmelden kan contact opnemen met een van de coördinatoren via (0348) 423784. Dat kan ook door per mail een verzoek om meer informatie te sturen naar coordinator@demantelmeeuw.nl. Informatie over De Mantelmeeuw is ook te vinden op de website, www.demantelmeeuw.nl.


Pontje

REGIO > Fietsers en voetgangers kunnen weer gebruikmaken van het veerpontje over de Grecht. Het pontje om van 's-Gravensloot op de Zegveldse Uitweg te komen en vice versa is na een paar weken onderhoud weer in bedrijf genomen. 


Rotonde

VLEUTEN > Van vrijdag 3 december tot en met maandag 6 december wordt er gewerkt aan de rotonde Het Zand-Langerakbaan.  De rotonde is in slechte staat. De huidige elementen laten op meerdere plaatsen los. 'We passen de rotonde aan. In plaats van de rotonde uit kleine losse elementen te bouwen, maken we de rotonde in grotere betonnen delen,' aldus de gemeente. 'Om de overlast voor het verkeer minimaal te houden, werken we in het weekend. De werkzaamheden starten op vrijdag 3 december 20.00 uur en duren tot en met maandagochtend 6 december 06.00 uur. Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Voor het autoverkeer is de rotonde afgesloten tijdens de werkzaamheden. Autoverkeer vanaf de Langerakbaan en de Burgemeester Middelweerdbaan kunnen via het Lint langs de gesloten rotonde rijden. Auto’s worden tijdelijk toegestaan op het Lint, er komen extra borden en er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. Verkeer vanuit Het Zand kan via de Derde Westerparklaan en Parkzichtlaan richting Vleuterweide en via het Lint richting centrum of het zuiden.


Corona

REGIO > Het is verstandig om in deze onzekere tijd bij een activiteit of bijeenkomst eerst even contact op te nemen met de organisatie of alles nog wel doorgaat. En dat geldt voor de activiteiten uit de krant en de grote digitale agenda op www.varnws.nl.