Advent

VLEUTEN > Advent in Torenpleinkerk Advent (=Komst) is vanouds een tijd van inkeer en vasten. Het vormt de voorbereiding op het kerstfeest. Daar zijn we ver vanaf geraakt, nu het steeds eerder Kerst lijkt te worden en we de voorbereiding niet meer serieus nemen. Elke woensdagavond is er als een ankerpunt in de week van 19.30 tot 20.00 uur een kort avondgebed (vespers) in de Torenpleinkerk. U kunt een kaarsje ontsteken en iets afgeven voor de voedselbank. Kom in de hectiek van deze tijd even tot rust in de Torenpleinkerk. Dan zal Kerst straks meer inhoud krijgen. M.b.t. coronaregels: we zitten op ruime afstand van elkaar en dragen tijdens het lopen mondkapjes. Bij klachten verzoeken we u thuis te blijven. Wees welkom. 


Sinterklaas

LEIDSCHE RIJN > Tot aan 5 december zijn in de bibliotheek een aantal Sinterklaasprogramma’s. Er is een vrolijke voorleesvoorstelling, een sprookjesachtig concert en supersonische surprises maken in het lab. De spelers en muzikanten van het Kleine Theater zingen de mooiste Sinterklaasliedjes in een sprookjesachtige setting. Daarnaast hebben ze de leukste scènes uit hun voorstellingen verzameld en in een feestelijk, swingend jasje gestoken. Kortom, een feestelijk en theatraal sinterklaasconcert. Het Kleine Theater maakt voorstellingen die leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. In Theater bibliotheek Neude, zaterdag 27 november van 15.00-15.50 uur. Voor kinderen vanaf 3 jaar, reserveren, 12/ 6 euro voor bibliotheekleden.
Surprises horen bij Sinterklaas als kerstballen in de kerstboom. In het Laboratorium kunnen kinderen vanaf 7 jaar surprises maken met alle spullen die klaar staan, zoals een 3D-pen of een lasersnijder. Zo kunnen ze de mooiste surprises maken voor school of thuis. In bibliotheek Leidsche Rijn 26 november van 15.30-17.00 uur. En in bibliotheek Neude op 1 december van 15.00-16.30 uur. Voor 7+, reserveren, 10/ 5 euro voor bibliotheekleden. Let op: kijk voor bezoek aan de bibliotheek op de website van de bibliotheek voor de up to date coronaregels.


Repair Café

LEIDSCHE RIJN > Repair Café Leidsche Rijn is zaterdag 4 december (13.00-17.00 uur) open. Deskundige vrijwilligers helpen met de reparatie van je kapotte spullen. Bijvoorbeeld je lamp, je stofzuiger, elektronica (cd- en dvd-spelers, printers), gereedschap, speelgoed, fiets.  Alleen kleding en ander textiel worden in dit Repair Café niet gerepareerd. Iedereen is welkom! Adres: Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Leidsche Rijn (Parkwijk). Er zijn consumpties verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Toegang tot het Repair Café is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer informatie: jrc.bosch@gmail.com, tel. 06-20180104 (Jeroen Bosch). Webpagina: repaircafe.org/cafe/?Repair_Café_Utrecht-Leidsche_Rijn.