Parkrun

LEIDSCHE RIJN > De ‘Máxima parkrun’ is een mooie manier om je weekend te starten. Ze verzamelen elke zaterdag rond 8.50 uur bij het BBQ-veld en lopen twee keer een route van 2,5 kilometer rond De Binnenhof. Na afloop kun je kletsen en koffie drinken in parkrestaurant Anafora. Deelname is gratis. Zowel wandelaars, joggers als doorgewinterde hardlopers zijn welkom. Informatie en inschrijving op www.parkrun.co.nl/maxima.


Parkeren

WOERDEN > Momenteel worden door de provincie Utrecht werkzaamheden uitgevoerd op het parkeerterrein aan de zuidzijde van station Woerden. Dit betreft het parkeerterrein aan de Houttuinlaan / Polanerbaan. Hierbij worden de kentekencamera’s, die al bij de ingang stonden, verplaatst naar een plek waardoor de provincie Utrecht beter inzicht krijgt in de bezetting en het gebruik van het parkeerterrein. Het betreft geen maatregel om het parkeren op het terrein te regulieren.


IJsbaan

VLEUTERWEIDE > De ijsbaan bij Centrum Vleuterweide gaat toch door. Het was even wachten op de laatste cornonamaatregelen, maar de organisatie verwacht dat de baan op 6 december open kan voor jong en oud. 'Gelukkig hebben we groen licht gekregen voor de ijsbaan in Centrum Vleuterweide en kunnen we ook dit jaar weer genieten van ijspret in het winkelcentrum,' aldus de organisatie. Op de overdekte ijsbaan bij het winkelcentrum van maar liefst 350 m2 is er plek voor jong en oud. Schaats je liever een rondje in de buitenlucht? Dan kan ook, met een unieke skate-way. IJspret gegarandeerd! Alle informatie omtrent de ijsbaan is te vinden op de website www.ijsbaanvleuterweide.nl. Nog even geduld en graag tot snel op het ijs!


Houtstook

UTRECHT > Een houtvuurtje kan gezellig zijn, maar de rook brengt schadelijke stoffen in de lucht. Dat is voor niemand gezond. Ouderen, kinderen en mensen met problemen aan hun luchtwegen hebben er extra last van. De gemeente Utrecht wil dan ook de uitstoot door houtstook verminderen. Utrechters kunnen daarom vanaf 1 december subsidie aanvragen als ze hun rookkanaal verwijderen of onbruikbaar maken, hun open haard verwijderen of hun oude haard of kachel vervangen door een moderne, minder vervuilende kachel. Zij moeten aantonen dat ze de werkzaamheden hebben laten uitvoeren waarvoor ze subsidie hebben aangevraagd. Bijvoorbeeld een factuur van de werkzaamheden of een sloopverklaring van de oude houtkachel. Alle voorwaarden zijn vanaf 1 december te vinden op www.utrecht.nl/subsidie


Corona

REGIO > Het is verstandig om in deze onzekere tijd bij een activiteit of bijeenkomst eerst even contact op te nemen met de organisatie of alles nog wel doorgaat. En dat geldt voor de activiteiten uit de krant en de grote digitale agenda op www.varnws.nl.