Nieuwe planning nieuwbouw gymzaal in Terwijde

Ook dit schema uiterst onzeker

LEIDSCHE RIJN > In de periode maart-november hebben diverse onvoorziene omstandigheden ervoor gezorgd dat de voorbereidingen – en daarmee ook de bouw - van de nieuwe gymzaal is vertraagd. 

De belangrijkste reden voor de vertraging is dat het komen tot een definitief ontwerp voor de gymzaal veel langer heeft geduurd dan gebruikelijk is. Inmiddels heeft Welstand het ontwerp goedgekeurd en is de omgevingsvergunning aangevraagd.
De gemeente weet dat het geduld van de kinderen en de ouders van basisschool de JazzSingel met deze vertraging op de proef gesteld wordt. Ondanks dat de gemeente er alles aan doet om de vaart erin te houden, lukt dit helaas niet altijd. Voor dit schooljaar vinden de gymlessen voorlopig nog plaats in de gymzaal van de Waterwin en de Oase.

‘We verwachten dat we begin 2022 een aannemer gekozen hebben, zodat gestart kan worden met de bouw. Volgens planning kunnen de kinderen aan het begin van schooljaar 2022/2023 gymles krijgen in een prachtige nieuwe gymzaal.
Alhoewel we de grootste hobbels in het voortraject achter de rug hebben en we onze uiterste best doen om verdere vertragingen te voorkomen, kunnen we dit niet geheel uitsluiten,' aldus een woordvoerder van de gemeente.
Mogelijke risico's, die nog tot vertraging kunnen leiden, zijn: bezwaren op de omgevingsvergunning, tegenvallende offertes, gebrek aan bouwmaterialen. Het gebouw wordt energieneutraal opgeleverd, waardoor het net zoveel energie verbruikt als dat het gebouw zelf opwekt.

‘Dit doen we onder andere door gebruik te maken van warmtepompen, zonnepanelen, groene gevels, daken te voorzien van planten voor een goede isolatie.'