Afbeelding

Cultuurdag OBS De Klimroos; het vieren van verschillen!

Lezersnieuws

Afgelopen vrijdag 19 november was de jaarlijkse Cultuurdag op OBS De Klimroos. De hele dag stond in het teken van de verschillen in onze samenleving en het liefdevol met elkaar omgaan.

De deuren van de school gaan open en de leerlingen stromen binnen. De glimlach op hun gezichten is goed te zien. Met trots hebben zij traditionele kleren aan of attributen mee van hun thuiscultuur. Want het is vandaag Cultuurdag! De dag waar iedereens cultuur centraal staat. De leerlingen startten de dag allemaal in hun eigen groep. Ze hadden hun ontbijt meegenomen om gezellig met elkaar de dag te beginnen. De leerkrachten hadden een ‘les’ voorbereid waarin de leerlingen leren over de verschillende culturen in de klas. De nadruk ligt op het nog beter begrijpen en respecteren van elkaar. Dit past goed bij de drie kernwaarde van De Klimroos; Respectvol, zorgzaam en verantwoordelijkheid.

Diversiteit en vrijheid van meningsuiting werden besproken. De leerlingen kwamen tot de conclusie dat het echt saai moet zijn als iedereen hetzelfde is. Een leerling uit groep 3 vroeg aan de leerkracht: “Meester, mag ik zelf een cultuur kiezen?’ Het was fijn om te zien en horen dat zij genoten van de cultuur van een ander. Normaal gesproken gingen de leerlingen van groep 3 t/m 8 groep doorbroken aan het werk. I.v.m. de corona-maatregelen bleven zij nu met hun eigen klas. De gehele school heeft gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk. Vorige jaar versierden zij een piano. Nu hadden zij een kunstwerk gemaakt waar diversiteit centraal staat. Alle leerlingen beschilderde een hexagoon die als een puzzel leidde tot een prachtig resultaat. Het eindresultaat is te vinden op www.obsdeklimroos.nl.

De slogan van OBS De Klimroos is ‘Samen de wereld in!’. Op dagen als deze komen we allemaal dichter bij elkaar. Zo wordt de wereld net een stukje mooier. ‘Liefdevol’ is het woord dat het. Gevoel van de dag het best beschrijft. Wilt u meer informatie over OBS De Klimroos? Kijk dan op www.obsdeklimroos.com