Afbeelding
Dineke thuis

Het Gekleurde Miertje voor jongere initiatiefnemer

Toost

Stokstaartje

Door Ed Kamans


LEIDSCHE RIJN > De 10e editie van TOOST staat voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang.


'Dit jaar hopen wij het glas te kunnen heffen met elkaar in het nieuwe jaar,’ aldus de organisatie. ‘De Toost LRVDM is een avond waar jong en oud uit de diverse wijken elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en verrassen. Tijdens de Toost vieren wij samen buurtinitiatieven in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens en wordt er uiteraard gezorgd voor een avond vol beleving, muziek en lekkere hapjes! Wij hebben jou nodig om samen een toffe avond te kunnen creëren.'

Tijdens de Toost zal er een open podium zijn, waar je iets kunt laten zien van jezelf! Zie jij het zitten om jezelf te laten zien in het bijzijn van anderen? Dit is jouw kans om te shinen! Heb jij interesse of ken je iemand die we niet mogen missen op het podium op 28 januari 2022? Stuur dan uiterlijk 10 januari een berichtje met jouw idee naar toost2022@gmail.com. Wij zullen in januari een selectie bekendmaken en nemen dan contact op indien je geselecteerd bent voor een optreden. Deze Toost heeft ook iets nieuws. Dit keer worden er maar liefst twee prijzen uitgereikt voor het beste buurtinitiatief! Het al bekende Gouden Stokstaartje en Het Gekleurde Miertje, speciaal voor de jongere initiatiefnemer. Wie stel jij voor, voor Het Gouden Stokstaartje of Het Gekleurde Miertje in 2022? Schrijf dan aan mailadres: toost2022@gmail.com met de naam van de kandidaat, de wijk en een omschrijving van het initiatief, dat vooral verbindend moet zijn. Ook wil de organisatie iets meer weten over de kwaliteiten en kracht de de genomineerde. Je mag ook meer mensen voorstellen. Per prijs zullen er vijf kandidaten worden genomineerd. De onafhankelijke jury gaat dan de moeilijke keuze maken voor beide prijzen. De sluitingsdatum voor de nominatie is ook op 10 januari 2022. De winnaars van Het Gouden Stokstaartje en Het Gekleurde Miertje worden bekendgemaakt tijdens de NieuwjaarsToost op 28 januari. De feestelijke aftrap van het nieuwe jaar is in muziekcentrum Azotod in De Meern van 17.00 tot 20.00 uur, als de coronaregels het dan toelaten. En anders wordt er ongetwijfeld een creatieve oplossing gezocht om de Toost door te laten gaan.

De TOOST2022 wordt mede mogelijk gemaakt door mensen van: Azotod, Project DURF!, Stichting JOU, JoU 030, DOCK, Gemeente Utrecht, KLUB 19, buurtbewoners en vrijwilligers in de wijken Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern en Haarzuilens, Stichting Steiger en het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.