Vaccinatie

LEIDSCHE RIJN > Het vaccineren in Leidsche Rijn Centrum is verlengd. Je kunt elke zaterdag t/m 18 december van 9.30 - 17.00 uur een vaccinatie halen bij Indekerngezond in Leidsche Rijn Centrum. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom zonder afspraak. Vergeet niet een ID-kaart of paspoort mee te nemen, zo laat het wijkbureau weten via twitter. Het gaat niet om de boosterprik, maar om de eerste en tweede vaccinatie.


Shadow Game

HAARZUILENS > Emmaus Haarzuilens nodigt u uit voor een gratis vertoning van de documentaire Shadow Game op zaterdag 18 december. Tieners die hun door oorlog verscheurde land ontvlucht zijn, worden gevolgd op hun gevaarlijke tocht door Europa. 'Ze trekken door een schaduwwereld die wij nooit zien: een wereld van mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten.' Shadow Game won dit jaar het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire. 18 december is de Internationale Dag voor de Migranten. De internationale Emmaus-beweging maakt zich al decennialang jaar sterk voor de rechten van migranten. De film start om 14.00 uur, na de laatste kringloopmarkt (11.00-13.00 uur) voor de kerstsluiting. Coronamaatregelen worden nageleefd. Graag aanmelden via haarzuilens@emmaus-utrecht.nl. Adres: Eikstraat 14, 3455 SJ in Haarzuilens.


Kerststal

LEIDSCHE RIJN > De Protestantse Gemeente Leidsche Rijn organiseert dit jaar voor de twintigste keer een Levende Kerststal. Wil je zelf Bethlehem ervaren? Kom dan op zondag 19 december tussen 14.30 en 17.00 uur naar Boerderij De Hoef, Hoge Weide 6. Op het terrein rond de boerderij en in Natuurspeeltuin De Hoef kun je langs verschillende kersttaferelen wandelen en samen op ontdekkingstocht gaan naar het kerstkindje. De activiteiten vinden buiten plaats. Er zijn tegen betaling warme dranken verkrijgbaar. De organisatoren zijn verplicht om bij bezoekers van 13 jaar en ouder om een QR-code te vragen. Neem deze dus mee. Graag tot ziens op 19 december.


Vergroening

LEIDSCHE RIJN > Op initiatief van een bewoner is er een plan gemaakt voor het mooier maken van de 3e Oosterparklaan tussen de Theeweg en Gemberweg. De aanwonenden van de groenstrook ondersteunen het initiatief. 'Wij vinden dit een mooi en goed initiatief, aldus de gemeente. Een deel van het gras aan de 3e Oosterparklaan wordt ingezaaid met een kruidenmengsel. In het midden van de groenstrook komen planten die het goed doen in nattere grond. Verder wordt er een zoetekersenboom geplant en komen er op de kop van de strook struiken die geschikt zijn voor vlinders en vogels. Het plan wordt betaald vanuit het Initiatievenfonds. De werkzaamheden duren ongeveer een week en starten in de week van maandag 6 december. Het grove onderhoud wordt gedaan door de gemeente en het kleine onderhoud door de initiatiefnemers.