Dickenskoor

DE MEERN >  Op 18 december van 11.00 – 15.00 uur kun je een kerstbal maken voor in de kerstboom. Is jouw kerstboom nog niet af? Wil jij een eigen kerstbal maken? Dan is dit het moment! Naast het maken van je eigen kerstbal, kun je ondertussen genieten van het Dickenskoor dat komt optreden of kun je mooi geschminkt worden. Boodschappen doen is nog nooit zo leuk geweest!


Cadeau

LEIDSCHE RIJN > Geef eens kunst cadeau met Kerst! En koop van lokale kunstenaars! Na een succesvolle editie vorig jaar, organiseert kunstenaarscollectief @KunstLint binnenkort alweer de derde editie van de Kunst Kerst Kado Shop. Het atelier in het Máximapark, aan de Alendorperweg 10a, Vleuten, is voor deze gelegenheid ingericht met werk van kunstenaars van @KunstLint en werk van gastexposanten uit de omgeving. Openingstijden: donderdag 16 t/m donderdag 23 dec. van 13-17.00 uur. Lees meer op www.varnws.nl bij Lezersnieuws.


Kerstnachtdienst

HARMELEN > Door de verscherpte maatregelen zal er dit jaar geen kerstnachtdienst plaatsvinden. Heel graag stellen wij ieder in de gelegenheid om op kerstavond, 24 december, online de kerstavond met ons mee te vieren. Vanaf 21.00 uur kan er ingeschakeld worden op www.deopenpoortharmelen.nl. In deze feestelijke viering met als voorganger ds. Geurt Roffel wordt muzikale en vocale medewerking verzorgd door een pianist, fluitiste, het combo Vier! en vocalisten. Er zal ook aandacht zijn voor Amnesty International. Kerstmorgen zijn kerkgangers welkom voor de viering in De Open Poort, Hendriklaan 1 in Harmelen. Aanvang 10.00 uur. Tijdens deze viering  zal het adventsproject  met de kinderen worden afgesloten.


Steiger

LEIDSCHE RIJN > De gemeente ziet af van een steiger aan de Walter Kollolaan. De gemeente heeft dit voorstel getoetst en hieruit bleek dat de aanpassing mogelijk is, maar er is onvoldoende draagvlak van bewoners uit de omgeving. Het initiatief van een bewoner krijgt dus niet voldoende steun uit de buurt. 'Wij vinden het belangrijk dat er faciliteiten en voorzieningen zijn voor bewoners die elkaar willen ontmoeten in de buitenruimte. Een onderdeel van het initiatief is een picknicktafel aan de Walter Kollolaan. Wij hebben de initiatiefnemers gevraagd om met een voorstel te komen voor een plek waar de picknicktafel geplaatst kan worden. We kijken als gemeente mee naar een geschikte locatie, rekening houdend met de bewoners die aan het water wonen. Wanneer er een voorstel ligt voor een plek voor de picknickbank, zullen wij u informeren,' aldus de gemeente. 


Corona

REGIO > Het is verstandig om in deze onzekere tijd bij een activiteit of bijeenkomst eerst even contact op te nemen met de organisatie of alles nog wel doorgaat. En dat geldt voor de activiteiten uit de krant en de grote digitale agenda op www.varnws.nl.