Oud papier

DE MEERN > Het inzamelen van het oude papier en kranten stopt per 20 december bij De Roef aan de Touwslagerslaan 3 in De Meern. Door de toename van e-bikes en scootmobielen in dezelfde opslagruimte is het niet langer meer verantwoord om grote hoeveelheden papier op te slaan.
Het inzamelen van papier is opgestart in 1995 om de bewoners van Huize Nijevelt en De Zonnewijzer leuke momenten te bezorgen.

Ineke Schols: 'Er zijn heel wat feestjes gevierd waar de bewoners van geprofiteerd hebben: valentijnsfeest, paaslunch, sinterklaasfeest en kerstdiner. Ook in de lockdownperiode werden de bewoners verrast met een leuke attentie. Er stond altijd een team van 10 mannen klaar om het oud papier iedere dag netjes in dozen te stoppen en als de container kwam versjouwden deze stoere kerels 5500 kilo papier de container in. Het papier werd ook opgehaald bij het hospice en reisbureaus in de regio.
Het krantenteam heeft dit altijd geheel belangeloos gedaan en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. We hebben gelukkig nog een restbedragje over zodat de bewoners nog even kunnen profiteren van deze geweldige activiteit. Waar nu naartoe met het oud papier, want het is zonde als het niet hergebruikt wordt.
Er zijn diverse goede doelen in De Meern die nog papier inzamelen. Achter het Vereenigingsgebouw op de Zandweg staat altijd een container en op zaterdag kunt u bij De Schalm bij het winkelcentrum de hele dag uw papier kwijt.
We willen iedereen hartelijk bedanken die de afgelopen jaren het oud papier gedoneerd heeft ten behoeve van de bewoners van De Zonnewijzer.'


Kerstconcert

VLEUTEN > Op zondag 19 december om 15.00 uur is er een kerstconcert in de Willibrordkerk. Het koor 'Zingen Houdt Jong' heeft, ondanks de coronaperikelen, een gevarieerd kerstprogramma ingestudeerd. Het zijn bekende en minder bekende kerstliederen. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Jos Post.
Er is twee keer ter afwisseling een muzikaal intermezzo te beluisteren, door fluit (Martha Goedings) en piano (Jan Boerwinkel). In de Willibrordkerk graag bij binnenkomst tijdens het lopen een mondkapje op, en ook is het mogelijk en nodig om op 1,5 m afstand te zitten. De toegang is gratis. Willibrordkerk, Past Ohllaan, Vleuten.


Meer groen

LEIDSCHE RIJN > De gemeente is deze week begonnen met het Bosplantsoen in de buurt van de Gemberweg 2 tot en met 20 opnieuw te beplanten. Er komen bomen, struiken en kruiden. 'Dit stelden de bewoners voor, omdat we drie grote populieren moesten kappen. Het project voeren we uit, onderhouden en betalen we uit het initiatievenfonds van de gemeente,' aldus de gemeente.