Bavokerk

HARMELEN > In de Sint-Bavokerk in Harmelen wordt komend weekend Kerstmis gevierd. De recente coronamaatregelen hebben geleid tot een aangepast programma. De meest recente wijzigingen van de liturgievieringen kunt u vinden op www.sintbavoharmelen.nl. Meest ingrijpend zijn de veranderingen voor de vieringen op Kerstavond. De gezinsviering op 24 december vindt nu plaats om 16.00 uur. De Bavonootjes zingen tijdens deze viering bekende kerstliedjes. Gezinnen zijn hierbij van harte welkom. Om 19.00 uur is deze viering terug te zien via www.kerkdienstgemist.nl. Via live streaming is hier ook om 22.00 uur de nachtmis te volgen, die echter zonder kerkgangers gehouden wordt. Op 25 december, Eerste Kerstdag, wordt om 10.00 uur het hoogfeest van Kerst gevierd. Bezoekers aan deze viering dienen zich vooraf op te geven, het aantal plaatsen is beperkt. Ook deze viering is via livestream vanuit huis te volgen.
Om 12.30 uur is er voor de allerkleinsten kindjewiegen. Nu de kerk tijdens de viering minder mensen kan ontvangen, is men zeker ook welkom om overdag op eigen gelegenheid de Dagkapel te bezoeken. Die biedt ook goed zicht op een van de twee kerststallen die in de kerk staan opgesteld.


Snelschaak

DE MEERN > Schaakvereniging TRIO houdt 27 december het jaarlijkse open snelschaakkampioenschap. Net als vorig jaar gaat dit ook dit jaar weer digitaal en iedere schaakliefhebber die interesse heeft om aan dit kampioenschap deel te nemen is van harte welkom. In de voorgaande jaren, ook de digitale versie, was het bijzonder leuk, gezellig en met goede schakers en dito partijen. Wie wordt de nieuwe snelschaakkampioen 2021 van TRIO? De laatste jaren waren Niels van Alsemgeest en Bert Burggraaf externe spelers die met de trofee aan de haal gingen. Wilt u ook een gooi doen naar het kampioenschap maar zeker een gezellige avond schaken? Kijk dan naar de informatie die de komende dagen op de website van TRIO te vinden is over hoe aan te melden voor het toernooi. De informatie is te vinden op www.trioschaak.nl.


Boerdendijk

WOERDEN > Eind van de week wordt de Boerendijk weer opengesteld voor al het verkeer. Aannemer Scholman brengt deze week de tijdelijke belijning aan op de weg. Het verkeer rijdt voorlopig op de onderlaag van het asfalt. De toplaag wordt in het nieuwe jaar aangebracht. Dit duurt naar verwachting twee dagen. Deze laatste werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de tijdelijke instelling van het eenrichtingsverkeer op de Oostdam.


Historisch

REGIO > In verband met de coronamaatregelen zijn de studiezalen in Breukelen en Weesp tot en met 14 januari gesloten voor onderzoek. 'Voor urgente dienstverlening blijven wij beschikbaar. Hieronder verstaan wij verzoeken van bijvoorbeeld ambtelijke, juridische, notariƫle en bouwkundige aard. Ook wetenschappelijk onderzoek met een deadline valt hieronder.' Kijk voor alle informatie of het aanvragen op https://www.rhcvechtenvenen.nl.