Nieuwjaarsreceptie

VLEUTEN > De nieuwjaarsreceptie van de Historische vereniging Vleuten, De Meern Leidsche Rijn en Haarzuilens gaat niet door. 'Eerder kondigden we hoopvol voor 5 januari een nieuwjaarsreceptie aan. Helaas worden we opnieuw door de maatregelen tegen het coronavirus ingehaald. Het bestuur heeft besloten om de geplande bijeenkomst niet door te laten gaan. Daarom wensen het bestuur en de medewerkers van de historische vereniging u allen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022!


Stadsleven

WOERDEN > Kunstenaars krijgen de kans om volgend jaar in de Woerdense bibliotheek te exposeren als zij meedoen met de RijnKUNSTprijs 2022. Gevraagd wordt een kunstwerk in te sturen met het thema “stadsleven.” KUNSTaandenRIJN organiseert deze wedstrijd voor de vijfde keer. Alle (amateur)kunstenaars die wonen, werken of les krijgen in de gemeente Woerden kunnen meedoen. Een professionele jury zal de kunstwerken beoordelen en een aantal werken nomineren voor de prijzen in de categorieën 2D en 3D. Theo van Meerendonk, winnaar in 2021, is een van de juryleden. De inzendingen zullen vanaf maart te zien zijn in Bibliotheek Het Groene Hart in Woerden. Daar kan iedereen de inzendingen bekijken en een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De winnaars krijgen een trofee die gemaakt wordt door de Woerdense beeldhouwer Gerrit Peele. Alle informatie staat op kunstaandenrijn.nl/RKP. Kunstenaars kunnen zich uiterlijk 15 januari 2022 aanmelden door een e-mail te sturen naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com


Bouwkeet

LEIDSCHE RIJN > Ontwerpen, schetsen, metselen, sjouwen... Bouwen! Vanaf februari 2022 ontdek je bij de Vrijstaat alles over architectuur en wonen in de nieuwe expo en werkplaats De Bouwkeet (6+). Kunstenares Marjolein Witte richt de expositie in met haar kleurrijke en speelse 2D en 3D werk. Het trekken van grenzen, afbakenen van ruimte en spelen met vormen en kleuren zijn elementen die haar werk kenmerken. Op interactieve wijze beweeg je als bezoeker van De Bouwkeet door het hele bouw-proces. Van idee tot ontwerp, van binnen naar buiten, van tekentafel tot woning, van ‘mijn huis’ naar ‘onze stad’.


Schaaktafels

LEIDSCHE RIJN > De schaaktafels in het Máximapark zijn populair. Daarom zijn er nu ook 3 statafels en 1 rolstoeltoegankelijke tafel geplaatst, met hulp van het initiatievenfonds. Bij de nieuwe tafels kunt u zowel schaken als dammen.


Kasteeltuin

DE MEERN > De werkzaamheden in Kasteeltuin Nijevelt zijn in februari klaar. 'Het werk is een maand uitgelopen doordat we geen staal en beton konden krijgen. De speeltuin is al wel klaar. Vanaf half december kunnen de kinderen er weer spelen', zo laat de gemeente weten.