Tennisbanen

MAARSSEN > Tennisvereniging Luck Raeck krijgt van de gemeente financiƫle steun om twee tennisbanen te renoveren. Het gaat om een bedrag van ruim 64.000 euro en uiteindelijk wordt dat betaald uit de opbrengst van de woningbouw op het nieuwe sportpark Zuilense Vecht. Ook staat de gemeente garant voor de lening van 100.000 euro, die Luck Raeck zelf afsluit om het opknappen van de banen 5 en 6 te betalen. 'Goede en bereikbare sportaccommodaties vormen een belangrijk instrument voor het sportbeleid. Om veiligheid en doelmatigheid van sportaccommodaties te waarborgen, handhaven we het bestaande accommodatieniveau. We ondersteunen ontwikkelingen en verbeteringen aan accommodaties voor de meest gangbare buitensport. Hierbij gaat het om een gezamenlijke investering', zo is de motivatie van de gemeente.


Schaken

DE MEERN > Het jaarlijkse rapid-toernooi van SV TRIO kende dit jaar een digitale editie waarin 24 schakers uit men name omgeving De Meern streden om de winst. Een toernooi waaraan zowel ervaren clubschakers als startende thuisschakers veel plezier hebben beleefd. In de eerste ronde waren er 6 poules met evenredig verdeelde speelsterkte waardoor het voor de startende schaker mogelijk was zich te meten met de ervaren clubschaker. De finalepoule had een sterk speelveld met Niels Alsemgeest (3x kampioen), Bert Burggraaf van SV Harmonie en winnaar van vorig jaar, Isafara Gergin, Hans van Dijk, Theo van der Poll en Maarten Remkes. Maarten stak al in bijzonder goede vorm door de on-line clubcompetitie van TRIO met overmacht te winnen en liet deze vorm ook in de finalepoule zien. Maarten Remkes werd uiteindelijk de winnaar op basis van zijn gewonnen partijen en behaalde tiebreakpunten. Via de website www.trioschaak.nl kunt u informatie vinden als de clubavonden weer van start gaan. Ook kunt u de eindstand van dit toernooi zien en analyses van partijen bekijken.


Minkema College

WOERDEN > Leerlingen van het Minkema College hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor Friends4Owen. De organisatie zet zich in voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen en is opgericht door de ouders van de Woerdense Owen die in 2016 op 8-jarige leeftijd overleed. De opbrengst is 12.150 euro.


Markt Bisonspoor

MAARSSENBROEK > De grote zichtbare werkzaamheden op het Bisonplein zijn gestart met het verwijderen van het kunstwerk. Sinds het afvoeren van de straatstenen is de aannemer druk bezig in de ondergrond. Oude boomstronken worden verwijderd, de riolering is vervangen, nieuwe groenvakken zijn uitgezet en het terrein is klaargemaakt om opnieuw te bestraten. Alle werkzaamheden in fase 1 zijn tot nu toe volgens planning verlopen. Vanaf januari 2021 worden de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe plein waar het straks fijn verblijven is. Dan wordt ook gestart met het aanbrengen van het nieuwe straatwerk.