Eenzaamheid

STICHTSE VECHT > Samen Tegen eenzaamheid heeft een druk jaar achter de rug met veel initiatieven. En ook voor 2021 staat er veel op stapel. ' Voor 2021 willen we ons eerst gaan richten op Valentijnsdag, dat is op zondag 14 februari. Mocht je een leuk of mooi idee hebben, laat het ons weten via de website', aldus de organisatie. 'We kunnen allemaal een klein lichtpuntje geven aan iemand die je even een hart onder de riem wilt steken. Laten we ondanks alle coronamaatregelen even stilstaan en iets betekenen voor een ander, bijvoorbeeld door iemand te bellen en te luisteren naar de verhalen, een kaart te sturen of even een praatje maken. Dan ziet Stichtse Vecht er straks een beetje mooier uit in deze donkere wintermaanden.' Kijk op www.samentegeneenzaamheidsv.nl voor alle informatie en activiteiten.


Kwadraad

STICHTSE VECHT > Kwadraad Maatschappelijk Werk wil graag in gesprek met de inwoners van Stichtse Vecht. Kwadraad wil zijn diensten blijven ontwikkelen. Ze vinden het belangrijk dat hun werk zo nauw mogelijk aansluit bij de behoeften van de inwoners van Stichtse Vecht. Daarom gaan zij graag met jou in gesprek: wat houdt jou bezig, wat vind je belangrijk en met welke maatschappelijke uitdagingen heb je te maken? Vind jij het leuk en belangrijk om hierover mee te denken en praten? De online bijeenkomst vindt plaats in de week van 25-29 januari. Meld je aan via k.paauwe@kwadraad.nl. Heb je (eerst nog) vragen? Aarzel dan niet deze te stellen via ditzelfde e-mailadres. Voor iedere deelnemer is er een bedankje/cadeautje.


Jongeren

STICHTSE VECHT > Door de lockdown kan het voor jongeren lastig zijn om te doen wat ze graag zouden willen. Zeker nu de scholen de komende maand dicht zijn. De gemeente organiseert daarom extra activiteiten. Jeugd-Punt organiseert de activiteiten voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Inschrijven vooraf is verplicht. Dat kan via het Instagramaccount van Jeugd-Punt. Daar vind je ook alle informatie. De activiteiten zijn zo georganiseerd dat ze passen binnen de maatregelen. Let wel op dat je niet samen met je vrienden naar een van de locaties komt. Tot en met 19 januari kun je meedoen met diverse activiteiten. In januari organiseert Jeugd-Punt nogmaals een FIFA-toernooi en ook een Rocket League-toernooi. De winnaars van iedere kern spelen na de lockdown samen de finale. Naast de activiteiten, is Jeugd-Punt ook altijd bereikbaar voor hulpvragen, goede ideeën en extra ondersteuning. In Loenen is een buitenschaaktafel geplaatst. Als je goed oplet met afstand houden kun je hier met maximaal 2 personen al gebruik van maken. Als de maatregelen worden versoepeld komt er een klein openingstoernooi. De tafels zijn geregeld door schaakvereniging Vecht en Ommelanden en Welzijn Stichtse Vecht. Van 6 tot en met 15 januari organiseert Taekwon-Do In Nae Do Kwan online Taekwon-Do lessen. Als je wil meedoen, kun je mailen naar randy@itf-taekwondo.nl. Sportcentrum van Asdonck organiseert buitenlessen. Neem voor meer informatie contact op via info@asdonck.nl of bel naar (0346) 266060.