Zorgen betaald parkeren station Breukelen

Lokaal Liberaal wil weten wat de gevolgen zijn voor Rode Dorp

BREUKELEN > Rond het station van Breukelen staat van alles te gebeuren. Zo wordt gedacht aan veel woningen op termijn om aan de regionale woningbehoefte te voldoen.


Iets dichterbij in de toekomst ligt uitbreiding van de parkeerterreinen, ook omdat het station moet uitgroeien tot een groot OV-knooppunt in de regio. De huidige parkeerplekken worden soms gebruikt door reizigers naar Schiphol, die dan gratis enkele weken hun auto daar laten staan en doorreizen met de trein naar de luchthaven. De grond is van de provincie en die denkt aan een grote parkeergarage met betaald parkeren.
De vrees in het Rode Dorp is, dat treinreizigers en dan vooral langparkeerders elders in de buurt een plekje gaan zoeken. Lokaal Liberaal wil nu opheldering van het college over de stand van zaken en de gevolgen.

'Dat zal leiden tot een overmatige verkeerstoename en parkeerproblematiek in het Rode Dorp wat ons inziens tot onwenselijke en gevaarlijke situaties zal gaan leiden', aldus fractievoorzitter Suzanne Kox. Vanuit de buurt klinken ook geluiden dat inspraak en participatie te wensen overlaten. 'Hoe kijkt het college aan tegen de plannen van betaald parkeren bij station Breukelen? En hoe worden de omwonenden meegenomen in dit proces? Hebben zij hun zorgen voldoende kenbaar kunnen maken?, zo wil de grootste fractie in de gemeenteraad weten.
'Wat heeft het college met de input van de omwonenden gedaan? Heeft het college bezwaar gemaakt tegen de mogelijkheid van betaald parkeren in de nieuwe garage? Wij realiseren ons dat dit een zaak is van Provinciale Staten, maar daar het om grondgebied van Stichtse Vecht gaat maken wij ons toch zorgen.'

Lokaal Liberaal wil ook weten wat er nu precies is besproken in de digitale bijeenkomsten van de provincie met bewoners over de plannen rond het Rode Dorp bij het station.