Verkeerscontrole

MAARSSEN > Op donderdagochtend 7 januari was er een grote verkeerscontrole op de Sportparkweg bij Daalseweide te Maarssen. De controle was georganiseerd door agenten in opleiding. Wijkagent Marco van Houten sloot ook aan bij de controle.

In totaal zijn er 20 bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten zoals niet dragen autogordel, niet handsfree bellen, overtreden max. snelheid, verlichting niet in orde en het niet tonen rijbewijs. ‘Voor de collega’s in opleiding, was het een geslaagde controle. Werken aan veiligheid in het verkeer’, zo laat de politie weten.


Keukenbrand

MAARSSEN > In een woning in de PC Hooftstraat in Maarssen-Dorp heeft woensdagavond korte tijd een brand gewoed in de leuken. Niemand raakte gewond.

'Toen wij ter plaatse kwamen zagen we dat de woning vol rook stond en er vlammen uit de keuken kwamen. De bewoners waren gelukkig al uit de woning en niet gewond. We hebben uit voorzorg twee woningen ontruimd’, aldus de politie Stichtse Vecht. ‘De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust.’


Brandweer

MAARSSEN > De Maarssense brandweer heeft een druk jaar achter de rug. 'Ondanks corona stonden wij in 2020 voor de burger paraat. Zoals altijd. Ruim 270 keer kwamen wij in actie om hulp te verlenen. Van brand tot ongeval. Van assistentie aan de ambulance tot een inzet met ons duikteam. Jullie kunnen op ons rekenen', aldus de brandweer op hun facebookpagina.

En er is ook een video bijgezet met een korte terugblik op vorig jaar met een aantal uitrukken vanuit de kazerne aan de Binnenweg bij de rotonde en beelden van diverse incidenten.