Afbeelding

Mogelijk drie mobiele testlocaties corona

STICHTSE VECHT > Het aantal positief geteste inwoners met het coronavirus in Stichtse Vecht blijft hoog, al stijgt het aantal de afgelopen week wel minder snel. Dat is in lijn met de ontwikkeling qua besmettingen in de regio.


‘We verwachten dat de GGDrU binnen korte tijd mobiele testlocaties plaatst in de gemeente. We hebben een lijst met geschikte plekken aangeleverd. De GGDrU heeft uit deze lijst 3 locaties gekozen: in Maarssen-Dorp, Maarssenbroek en in Loenen. Op dit moment is nog niet zeker dat ook op alle 3 de locaties een mobiele testunit komt.', zo laat de gemeente weten. ‘We maken nu samen met de GGDrU een plan voor de locaties en de momenten waarop de testunits aanwezig zijn.'
GGDrU bereidt zich voor op het vaccineren van inwoners tussen de 18-60 jaar, die niet in een van de specifieke doelgroepen vallen Deze vaccinatie start in maart en wordt lokaal georganiseerd. De GGDrU zoekt naar geschikte locaties in Stichtse Vecht.
‘Wij leveren mogelijkheden aan, verspreid over de gemeente. Daarnaast verwachten we dat de gemeente de komende maanden een aantal taken rondom het vaccineren krijgt. Bij eerdere grote vaccinatiecampagnes betrof het de communicatie naar inwoners, beschikbaar stellen van priklocaties, werven en informeren van personeel buiten de prikruimte en processen buiten de prikruimte. Bijvoorbeeld het regelen van het verkeer en de beveiliging.
De komende weken maken we in overleg met de GGDrU afspraken om deze groep inwoners (tussen 18-60 jaar) te kunnen vaccineren', aldus de gemeente.