Actie voor park

BREUKELEN > Kinderen hebben ruimte nodig waar ze kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen. De leden van de Ronde Tafel 40, allemaal zelf vaders met jonge kinderen, maken ook dankbaar gebruik van alle faciliteiten voor kinderen in de gemeente Stichtse Vecht. Om speelplaatsen uitdagend en tegelijkertijd veilig te houden moet je onderhoud plegen en zo nu en dan volledig renoveren en daarom komen zij in actie! In samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht en de buurtvereniging zijn ze druk bezig met het verwezenlijken van een plan om het speelgebied bij het Henk van der Grift Park flink op te knappen. Ook wordt gekeken naar bijvoorbeeld de plaatsing van sporttoestellen voor volwassenen en naar mogelijkheden om het skatepark te verbeteren. Vanuit de gemeente is er een budget beschikbaar om het een en ander aan te pakken. De ambitie is echter groter dan het gestelde budget en daarom proberen ze meer geld op te halen. Champagnefirma Kijk op Bubbels heeft een heel mooie champagne geselecteerd en gesponsord. De volledige opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het project budget. Het doel is om de nieuwe speeltuin komende zomer feestelijk en met champagne te openen. Ze rekenen op uw steun! Lepreux Penet, Brut, Grand Cru (75 cl), 39,95 euro per fles. Bestellen via e-mail naar champagne@rt40.nl, meer informatie op www.kijkopbubbels.nl.


Computervraagdagen

STICHTSE VECHT > Het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) doet mee met de SeniorWeb computervraagdagen van 18-24 januari. Er is een Online Vragenuur op donderdag 21 januari van 14.00 tot 15.30 uur en op vrijdag 22 januari van 10.00 tot 11.30 uur. U kunt dan via een online verbinding allerlei vragen over de smartphone, tablet of computergebruik stellen. Of oefenen met WhatsApp, beeldbellen. Of eens ervaren hoe zij u op uw computer kunnen laten zien hoe u foto’s kunt versturen met uw e-mailprogramma. Na uw aanmelding voor deze online activiteit wordt u door een vrijwilliger van het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) gebeld om een afspraak te maken. Graag bij het opgeven ook in het kort uw vragen zetten. Aanmelding kan met het aanvraagformulier dat u kunt vinden via ‘Oefenen met de computer’ op de website van de bibliotheek www.bibliotheekavv.nl. U kunt ook mailen naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com of bellen naar (0346) 262700.


Windmolens

DE RONDE VENEN > Ruim 1500 inwoners hebben de Zon en Windkaart ingevuld en zo aangegeven welke gebieden zij geschikt vinden voor zonnevelden en windmolens. Dit was een eerste stap op weg naar het bepalen van zogenaamde zoekgebieden: gebieden in de gemeente waar zonnevelden en windmolens gebouwd mogen worden. Naast de voorkeuren van inwoners, kijkt de gemeente naar gebiedskwaliteiten als natuur, landschap en cultuurhistorie. En naar beleid dat er al is. Op maandagavond 18 januari zet de gemeente een volgende stap in dit proces: een online gesprek tussen belangenvertegenwoordigers en experts over deze gebiedskwaliteiten.