Afbeelding

Stichtse Vecht roept op tot vaccinatie en testen

Laagdrempelig

Blijven bewegen

Door Ed Kamans


STICHTSE VECHT > Voor wethouder Hetty Veneklaas van Volksgezondheid is het heel duidelijk. 'Laat je testen bij klachten en vaccineren als je aan de beurt bent.'


In Stichtse Vecht stond afgelopen week een mobiele testunit van de GGDrU in Maarssen-Dorp, Maarssenbroek en Loenen en daar werd ook al gebruik van gemaakt. De mobiele testwagens komen ook volgende week terug, maar waar en wanneer precies is nog niet duidelijk. Inwoners kunnen op deze manier dicht bij huis getest worden. Ze horen bij het maken van een afspraak met de GGDrU wanneer en waar ze terecht kunnen. 'En laat je ook testen bij ook milde klachten. Het is goed dat dit nu laagdrempelig en dicht bij huis kan', aldus wethouder Veneklaas, die hoopt dat straks ook bij het vaccineren de bereidheid groot is.

'Ik ben blij dat de mensen in de zorg nu worden ingeƫnt, ook in onze gemeente. Zeker gezien de besmettingen in onze zorgcentra. En straks is iedereen aan de beurt. Vaccinatie beschermt jezelf, familie, vrienden en kwetsbare mensen in de omgeving. De inenting is niet verplicht. Je mag daarin zelf een keus maken. Maar wij hopen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug', aldus de wethouder. Mogelijk komt de GGDrU met mobiele vaccinatie-untis naar Stichtse Vecht, zodat iedereen in de eigen woonplaats een vaccinatie kan krijgen. De gemeente helpt mee met het zoeken naar locaties en zorgt als het mogelijk druk wordt voor ondersteuning met verkeersregelaars.

'De lockdown met eventueel nu ook een avondklok heeft grote impact op ons dagelijks leven en als gemeente proberen we inwoners zoveel mogelijk te helpen of door te verwijzen naar de juiste instanties en maatschappelijke organisaties, Maar trek wel tijdig aan de bel bij ons, als het gaat om gezinsproblemen, spanningen thuis, financiƫle zorgen of eenzaamheid. Samen moeten we het doen, dus kijk ook een beetje naar elkaar om. In VARnws stond de advertentie Hulp nodig vanwege corona, over de mogelijkheden voor hulp, steun en advies. En kijk ook op: www.stichtsevecht.nl/hulpintijdenvancorona,' zo is het advies van wethouder Veneklaas, die ook nog wijst op het grote belang van gezond blijven en bewegen ondanks alle beperkingen. 'Ik wandel of fiets zelf een uur per dag en zie steeds meer mensen om mij heen die dat doen en ook willen blijven doen', zo is het advies van wethouder Veneklaas.