Zoektocht

LOENERSLOOT > Hulpdiensten met duikteams hebben vrijdagavond een overleden persoon uit het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenersloot gehaald. Er is geen sprake van een misdrijf, zo laat de politie weten. De zoekactie startte rond 14.30 uur vrijdagmiddag. Aanleiding was de vondst van een auto bij het water, die mogelijk van de vermiste persoon was.


Weesfietsen

STICHTSE VECHT > De komende tijd wordt fors ingezet op de overlast van weesfietsen door de handhavers van de gemeente. 'Vanwege verschillende meldingen is een fietsenactie gehouden op het station in Breukelen. Wij hebben tijdens deze actie fietsen voorzien van waarschuwingsstickers. Wist je dat... je een wrak niet in de openbare ruimte achter mag laten? Veel inwoners en vooral reizigers ervaren hier overlast van omdat ze dan hun fiets niet in de rekken kwijt kunnen', zo laten de handhavers weten op Instagram. 'Daarnaast schaadt het 't aangezicht wanneer er veel fietswrakken achtergelaten worden. Het is vooral niet de bedoeling fietsen in het water te dumpen. Je kunt je fiets verkopen of aanbieden bij een afvalscheidingsstation. Help ons de gemeente schoon te houden.'


Waaks

MAARSSENBROEK > Binnenkort wil de gemeente in Maarssenbroek beginnen met het project Waaks. Hondenbezitters wordt dan gevraagd om 's avonds bij het blokje om extra op te letten op de veiligheid in de buurt. De gemeente wil ook graag de wijksignaleringsteams in de diverse wijken van Maarssenbroek uitwerken. Het zijn onderdelen van het grote project 'Samen Heel, Schoon en Veilig Maarssenbroek', dat nu van start gaat voor een betere en veiliger leefomgeving.