Marathon

AMERSFOORT > De tiende marathon van Amersfoort wordt uitgesteld. De hardloopwedstrijd zou op 13 juni worden gehouden, maar de organisatie durft het dan nog niet aan. Met de huidige aanpak van de coronacrisis is het nog onzeker of massale evenementen in juni al veilig zijn. De Marathon Amersfoort is naar zondag 17 oktober verzet.

Vorig jaar werd de marathon afgelast vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het virus.


Wethouder

WOERDEN > LijstvanderDoes draagt Ad de Regt voor als kandidaat-wethouder. Als de gemeenteraad van Woerden instemt met de voordracht zal hij de afgetreden wethouder Arthur Bolderdijk opvolgen. Drs. Ad de Regt (Papekop, 63 jaar) is een zeer ervaren en veelzijdig bestuurder, vooral in het lokaal openbaar bestuur.

Hij was eerder wethouder in Oudewater en IJsselstein en vervulde diverse andere bestuursfuncties voor maatschappelijke organisaties. Ad de Regt was in 2018 formateur van de huidige Woerdense coalitie en hij kent Woerden en de Woerdense politiek-bestuurlijke situatie goed. De Regt woont al ruim 20 jaar, met zijn vrouw en kinderen, net buiten Woerden in Papekop, gemeente Oudewater. Oudewater en Woerden hebben dezelfde ambtelijke organisatie waarmee hij vanuit zijn eerdere bestuursfuncties bekend is. De Regt zal het ambt van wethouder parttime (0,8) gaan vervullen. Als ondernemer verricht hij sinds vele jaren uiteenlopende opdrachten als bestuurs- en communicatieadviseur, procesmanager, mediator, coach en voorzitter. Momenteel is hij onder andere (parttime) algemeen voorzitter van een brancheorganisatie en medebestuurder van het Fulcotheater in IJsselstein.


Autobranden

WOERDEN > Afgelopen zaterdagochtend 16 januari zijn rond 4.30 uur in Woerden aan de Hobbemastraat vijf auto's in vlammen opgegaan. De oorzaak is brandstichting.

'Voor het onderzoek zijn we op zoek naar getuigen en naar camerabeelden. Bijvoorbeeld een auto of een fiets die door iemand voor korte tijd geparkeerd wordt, of iemand die zich even ophoudt in de omgeving van auto's? Neem dan contact met ons op via 0900-888', aldus de politie in Woerden


Oud papier

STICHTSE VECHT > De gemeente komt volgende week met de data voor het ophalen van oud papier in februari. Deze maand zijn alle kernen al aan bod geweest, alleen Maarssenbroek is morgen vrijdag 22 januari nog aan de beurt. Het ophalen van oud papier gebeurt gezien de coronamaatregelen nog steeds door de afvalverwerker en niet door de vrijwilligers.

En gezien de verwachtingen en ontwikkelingen rond het coronavirus zal dat op zijn vroegst pas na de zomer weer normaal zijn.