Laadpunten

STICHTSE VECHT > In 2020 kwamen er diverse vragen van Verenigingen van Eigenaren bij de gemeente binnen over de laadpalen in (ondergrondse) parkeergarages. De Veiligheidsregio Utrecht wil mede naar aanleiding van die vragen meer inzicht verkrijgen in de brandveiligheid hiervan. Een inventarisatie maakt duidelijk in welke parkeergarages laadinfrastructuur aanwezig is of waar er mogelijk plannen voor zijn. Dat inzicht helpt de gemeente als het gaat om de brandveiligheid, maar ook bij het maken van toekomstige keuzes over de laadinfrastructuur van Stichtse Vecht. Om het elektrisch rijden te stimuleren, plaatst gemeente Stichtse Vecht in de openbare ruimte laadpalen. Dit doet ze op aanvraag van inwoners, die geen eigen parkeermogelijkheid hebben. De regels hierover zijn aangepast, waardoor ze nu makkelijker laadpalen kunnen plaatsen. Woont u in een appartementencomplex met een actieve Vereniging van Eigenaren? En is er een ondergrondse parkeergarage? Dan verzoeken zij u om contact met hen op te nemen. Laat weten of er in de parkeergarage laadpalen voor auto’s zijn of dat er plannen zijn om deze aan te leggen. Dat kan via een e-mail aan info@stichtsevecht.nl. Geef ook aan wie de contactpersoon van de VvE is. Alvast bedankt voor uw medewerking!


Zwembad Krommerijn

REGIO > Zwembad De Krommerijn in Utrecht gaat niet open in navolging van andere baden. In de zomer gaan het dak en de wanden open, maar dat is nu niet mogelijk. Dat meldt de gemeente. Na berichtgeving over het geopende De Mirandabad in Amsterdam zijn inmiddels ook andere buitenbaden open ondanks de lockdown, onder meer in Den Helder en Dronten. De gemeente Utrecht heeft met de exploitant onderzocht of zwembad De Krommerijn ook open zou kunnen. Het blijkt echter zowel operationeel als technisch niet haalbaar. 'Zwembad De Krommerijn is gebouwd vanuit de gedachte dat het in de zomer een buitenbadfunctie heeft en in de winter een binnenbadfunctie. Op de temperatuur en omstandigheden voor een buitenbad in de winter is deze locatie dan ook niet voorbereid,' aldus de gemeente.


Pastoor

REGIO >Het verheugt ons in hoge mate dat onze aartsbisschop van Utrecht, kardinaal dr. Willem J. Eijk, de zeereerwaarde heer Ronald E. C. den Hartog benoemd heeft tot pastoor van onze parochie St. Jan de Doper - Vecht & Venen. Wij nodigen u uit deze viering via de livestream met ons mee te vieren.’, zo laat het bestuur weten. Vanwege de huidige situatie rondom de regels van het RIVM zal deze feestelijke installatieviering in besloten kring plaatsvinden in de parochiekerk H. Hart van Jezus, Kerklaan 2 te Vinkeveen, vrijdag 5 februari om 17.00 uur. Het tijdstip is vervroegd vanwege de avondklok. De viering zal worden geleid door mgr. drs. Herman W. Woorts, hulpbisschop en vicaris van het vicariaat Utrecht. Thuis meekijken kan via www.kijkjekerkdienst.nl/heilig-hart. Voor eventuele informatie: centraal.secretariaat@stjandedoper-vechtenvenen.nl of (0297) 265046.