Vrijwilligerswerk

STICHTSE VECHT > Je hebt zelf vast wel eens vrijwilligerswerk gedaan of doet dat nog steeds. In het dierenasiel de honden uitgelaten en de katten verzorgd. Gecollecteerd voor een goed doel. Wekelijks de boodschappen gedaan voor iemand die daar zelf niet toe in staat is. Overblijfmoeder op school. Voetbaltrainer of penningmeester bij de plaatselijke sportvereniging. Net als jij, zijn er legio aan vrijwilligers in onze gemeente die gedurende een korte of lange tijd hun maatschappelijke bijdrage leveren of hebben geleverd aan de samenleving in Stichtse Vecht. Wij zijn heel erg benieuwd naar alle mooie en inspirerende verhalen van deze vrijwilligers. Wat hun beweegt, waar ze voldoening uithalen, waar ze blij van worden en wat hun gaafste ervaring is geweest.
Ben jij die vrijwilliger en wil jij jouw verhaal met ons delen? Neem dan contact op met Nadia Abouzia via de mail op n.abouzia@welzijnsv.nl. Zij luistert graag naar jouw verhaal en als jij het goed vindt deelt ze dat met potentiële vrijwilligers om hen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen!


Woningbouw

MAARSSENBROEK > De fractie van de PvdA wil opheldering van het college over de plannen voor woningen op het terrein van de Kwik Fit op de Planetenbaan in Maarssenbroek. De fractie maakt zich vooral zorgen over de hoogte van de huren en het ontbreken van sociale huurwoningen zoals is afgesproken. 'De fractie van de PvdA Stichtse Vecht heeft met belangstelling kennisgenomen van het nieuwsbericht d.d. 22 januari 2021 'Op de locatie van voormalige KwikFit-garage in Maarssen verrijzen straks honderden nieuwbouwappartementen' op de website woningmarktbeleid.nl (Ministerie van BZK). In dit artikel wordt aangegeven dat op deze locatie straks door Bakkers Hommen zo’n 500 nieuwbouwappartementen in het middensegment worden gerealiseerd. Het gaat om middeldure huurwoningen met een huurprijs tussen de 700 en 1.150 euro en met een oppervlak tussen de 45 en 60 vierkante meter', aldus raadslid Douwe van der Wal, die nu wil weten of het college de plannen kent en hoe er om wordt gegaan met de afspraken over woningbouw op de Planetenbaan. Lees meer op www.varnws.nl.


Prijs

REGIO > De Bakhuis Wolters prijs wordt voor de eerste keer uitgereikt. Het is een prijs voor een vrouw uit de provincie die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder en echt het verschil heeft gemaakt. Provinciale Staten vinden het belangrijk dat deze vrouwen, die ook een voorbeeld zijn voor anderen, erkenning krijgen en een bijbehorende onderscheiding verdienen. De uitreiking van de Bakhuis Wolters prijs is op 5 maart om 15.30 uur, een paar dagen voor de internationale vrouwendag. U kunt een vrouw uit de provincie Utrecht voordragen. Dat mag bij voorkeur in een e-mail naar statengriffie@provincie-utrecht.nl. De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari.