Kamers

REGIO > Een beetje aandacht voor elkaar. Thuis wonen tot je op je eigen benen kunt staan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn tientallen jongeren tussen de 18 en 23 jaar die vanwege omstandigheden niet thuis maar op een locatie van een jeugdhulporganisatie wonen. Kamers met Aandacht zoekt kamers voor jongeren die graag op zichzelf willen gaan wonen, maar die niet even hun moeder kunnen bellen om te vragen hoelang de aardappels moeten koken. Heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Daarmee kun jij een jongere helpen! Bezoek onze online informatieavond op donderdag 4 februari om 19.00 uur. Tijdens deze avond krijg je uitleg over de jongeren om wie het gaat, wat de werkwijze is van Kamers met Aandacht en krijg je informatie over helpende wet- en regelgeving. Een verhuurder zal haar persoonlijke ervaringen delen. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen. Deelname is mogelijk voor iedereen die thuis een kamer over heeft, in zowel huur- als koopwoningen. Geïnteresseerden kunnen een mailtje te sturen naar lein@kamersmetaandacht.nl.


Zeeverkenners

BREUKELEN > De Zeeverkenners van Johannes de Doper in Breukelen doen dit weekend mee aan de Nationale Tuinvogeltelling. 'Wegens de lockdown werken we thuis aan onze insignes. Vogels herkennen is slechts een van de onderdelen van het Scoutingspel. Aangezien we niet samen mogen komen, scouten we thuis', aldus de leiding van de scouts. Dit spel is te volgen via Nationale Tuinvogeltelling. We doen dit via de Tuinvogeltelling App. Zeeverkenners zijn doeners! We doen dit dus gewoon, doe jij mee? Op onze fb-pagina vind je mooie vogelkaarten en de links. Kijk dus op www.fb.me/zeeverkenners. Ben je (nog) geen Zeeverkenner, doe gewoon mee met dit spel en kijk of je het leuk vindt om Zeeverkenner te worden!


Hulpmiddelen

STICHTSE VECHT > De gemeente is verantwoordelijk voor het verstrekken van hulpmiddelen aan inwoners op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het huidige contract dat de gemeente heeft voor hulpmiddelen met Medipoint, Welzorg en Kersten loopt 31 maart 2021 af. Voor een nieuw contract is met Ouder-Amstel, Uithoorn, Diemen, Woerden, Oudewater, de Ronde Venen en Montfoort een regionale aanbesteding voor hulpmiddelen doorlopen. Tijdens het aanbestedingsproces zijn de adviesraden geconsulteerd. Per 1 april 2021 gaan de nieuwe overeenkomsten voor de Wmo hulpmiddelen in. Meyra en Welzorg zijn als de winnende partijen uit de aanbesteding gekomen. Dat houdt in dat zij vanaf 1 april 2021 de hulpmiddelen in de gemeente gaan leveren. Alle bestaande klanten houden na 1 april hun hulpmiddel en blijven bij dezelfde leverancier. Klanten die nu een hulpmiddel van Medipoint of Kersten in gebruik hebben stappen na drie jaar over naar een van de nieuwe leveranciers of eerder als het hulpmiddel bijvoorbeeld aan vervanging toe is. Alle klanten die zich vanaf 1 april 2021 melden bij de gemeenten met een hulpvraag m.b.t. hulpmiddel kunnen kiezen tussen Meyra en Welzorg.