Opnieuw overlast van jeugd in Breukelen-Noord

BREUKELEN > Het is al enige jaren een terugkerend probleem: de overlast van jeugd in Breukelen-Noord rond de speeltuin aan het einde van de Schepersweg.


De wijkcommissie heeft van een aantal inwoners opnieuw meldingen gehad van overlast door jongeren, zo is de melding in de nieuwsbrief van januari.
De gemeente bevestigt aan de wijkcommissie dat de situatie in Breukelen-Noord nog altijd specifieke aandacht van de gemeente en hun partners heeft. Het gebied wordt nog altijd extra meegenomen in rondes van politie, boa's en Jeugd-Punt.
'Daarom wordt verzocht om overlastsignalen altijd te melden bij de gemeente en/of politie', aldus de wijkcommissie richting de bewoners, die ook advies geeft wat te doen bij overlast van jongeren: spreek de jongeren aan. Een goed en rustig gesprek wil vaak helpen en inwoners kunnen ook contact opnemen met het Jongerenwerk Jeugd-Punt voor hulp (06-83602920).
Jeugd-Punt wil graag weten wat het probleem is en kan je helpen met de jeugd in verbinding te komen.
Heeft het gesprek geen oplossing gebracht en is de overlast structureel? Neem contact op met de politie (0900-8844). De politie gaat met de melding aan de slag.
Daarnaast vindt er afstemming plaats met Jeugd-Punt en de gemeente.
Volgens burgemeester Ap Reinders is terugplaatsing van de mobiele camera op dit moment nog geen optie, omdat gemeente, politie en jongerenwerk alles goed in de gaten hebben. De mobiele camera bij de speeltuin zorgde er destijds wel voor dat de overlast flink afnam.