Veel evenementen nu al uit voorzorg weer geschrapt

Erwtensoep

Vechtloop

Door Ed Kamans


STICHTSE VECHT > Het zijn zorgelijke en onzekere tijden voor de organisaties van tal van evenementen.


Doorgaan met alle voorbereidingen en inspanningen inclusief alle financiële consequenties of nu al besluiten om toch maar de stekker eruit te trekken? Het werk wordt vrijwel alleen door vrijwilligers verricht en daar is de rek er ook een beetje uit. Triatlon Breukelen besloot twee weken geleden al dat de jaarlijkse wedstrijd met zwemmen, hardlopen en fietsen niet doorging. De organisatie van de Avondvierdaagse Maarssen kwam tot dezelfde conclusie. 'Niet geheel onverwachts, maar met pijn in ons hart hebben wij wederom moeten besluiten ook de Avondvierdaagse Maarssen 2021 niet door te laten gaan. Veiligheid staat erg hoog in ons vaandel en helaas kunnen wij deze veiligheid ook dit jaar niet garanderen vanwege corona en de huidige maatregelen', aldus het bestuur op facebook. ‘Omdat het onzeker is hoe de situatie eind mei zal zijn en wij nu al volop met de voorbereidingen hadden moeten starten, hebben wij helaas dit ontzettend vervelende besluit moeten nemen. Wij gaan ons nu alvast focussen op 2022 en hopen u van 30 mei t/m 2 juni in groten getale te mogen begroeten. Wij kijken er nu al naar uit. Schrijft u het alvast in de agenda?'
En dit jaar voor het eerst in 40 jaar geen erwtensoep van de Lions OverHolland in Breukelen, Loenen en Vreeland. Al jaren is dit steevast in samenwerking met Keurslager Sjaak Baatsen uit Breukelen. De opbrengst werd besteed aan een goed doel, zoals het bezoek aan het Anne Frank Huis door kinderen in groep 8 van de basisscholen. 'Helaas, door de situatie rondom het coronavirus vinden we het als Lionsclub en in overleg met Sjaak Baatsen, niet verantwoord om de Erwtensoepactie dit jaar door te laten gaan. Volgend jaar komen we echter graag weer langs met een bakje overheerlijke erwtensoep', zo laat het bestuur weten.
De Vechtloop in Maarssen twijfelt nog. 'Wij willen als organisatie dolgraag dat de loop doorgaat, maar zoals je weet is op dit moment nog niet te zeggen wat de situatie in augustus zal zijn. Als wij een vergunning krijgen en het verantwoord vinden staan we klaar. Er zal uiteraard een moment komen waarop we uiterlijk de knoop moeten doorhakken, in het kader van voorbereidende activiteiten, maar dat moment moeten we als organisatie nog vaststellen. We blijven hopen', aldus de organisatie van de Vechtloop.
De besturen van de Oranjeverenigingen vrezen voor het grote feest en zijn al bezig met alternatieven.