Avondklok

STICHTSE VECHT > De invoering van de avondklok in Stichtse Vecht is rustig en zonder noemenswaardige problemen verlopen. Ook na anderhalve week en twee weekenden is het beeld dat vrijwel iedereen binnen blijft of op straat is met een reden en de juiste papieren. De laatste stand van zaken is 18 boetes. Dagelijks vindt er afstemming plaats tussen politie, boa’s en Jeugd-Punt. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk snel te interveniëren, mocht dat nodig zijn’, zo laat burgemeester Ap Reinders weten.


Ongeluk

LOENERSLOOT > Drie betrokkenen bij een verkeersongeluk tussen Vinkeveen en Loenersloot zijn er vrijdagavond voor zover bekend zonder kleerscheuren van afgekomen. Dat gold niet voor hun portemonnee. De politie schreef een bekeuring uit, omdat ze geen geldige reden hadden om na 21.00 uur nog buiten te zijn. De bestuurder vloog uit de bocht op de N201 bij de oprit naar de A2. De auto reed een verkeerslicht omver en kwam in de middenberm stil te staan. In eerste instantie werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek al snel niet nodig. De inzittenden konden zelf uitstappen en zijn met een taxi naar huis gebracht. De politie heeft een onderzoek naar het ongeluk ingesteld.


Dorpshuis

VREELAND > De nieuwbouw van een nieuw dorpshuis in Vreeland met meerdere functies kan doorgaan. De commissie was het eens met de aanpak en de plannen. Volgens wethouder Klomps kan binnen drie jaar, dus in 2024, het nieuwe gebouw klaar zijn en blijven de inwoners en gebruikers betrokken bij de verdere ontwikkeling en eisen van het pand aan de Fetha 14 en 16.