Omzien

STICHTSE VECHT > De ChristenUnie Stichtse Vecht houdt, samen met een aantal andere afdelingen in Utrecht, een digitaal panelgesprek op woensdag 24 februari om 20.00 uur. Tijdens dit gesprek zullen Bina Chirino (voorzitter ChristenUnie jongerenorganisatie PerspectieF) en Eppo Bruins (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie) ingaan op thema’s als ‘Omzien naar elkaar’, ‘Zorg dichtbij’ en ‘Klimaatneutrale samenleving’. Uw gespreksleider is André Rouvoet (oud-minister). Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich aanmelden op CU Stichtse Vecht. Na aanmelding ontvangt u de benodigde informatie om aan te sluiten bij dit gesprek. U bent van harte welkom.

Afhaalbieb

STICHTSE VECHT > ‘Fijn dat dit er is. Ik zat van de week heerlijk in mijn boek te lezen en dacht ik ga snel nog een nieuw boek reserveren voordat dit boek uit is.’ ‘Ik kreeg net het mailtje dat ik het informatieboekje voor mijn zoon af kon halen. Zo fijn, dan kan hij aan z’n werkstuk beginnen. Bedankt!’ ‘Zóóó fijn dat jullie dit doen! Ben er zo blij mee, juist in deze tijd. Bedankt hoor.’ Dit zijn slechts enkele van de vele blije reacties die we krijgen van klanten die dankbaar gebruikmaken van de AfhaalBieb. De ‘Afhaalbieb’ is in het leven geroepen tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020. Ook nu maakt men er weer dankbaar gebruik van, want juist nu is lezen een heel fijne afleiding en tijdsbesteding. Reserveren kan online en je krijgt bericht als de boeken klaar staan om opgehaald te worden. Voor meer informatie over de Afhaalbieb, kijk op: www.bibliotheekavv.nl/afhaalbieb. De AfhaalBieb blijft in elk geval tot 2 maart open. Kun je, door corona of om een andere reden, niet naar buiten, maar wil je toch boeken lenen? De bibliotheek biedt tijdens deze coronagolf de mogelijkheid de boeken thuis te laten bezorgen. Kijk voor meer informatie over de bibliotheek aan huis op: www.bibliotheekavv.nl/bibliotheek-aan-huis.

Plan voor water

REGIO > Bewonersgroepen, schoolklassen en wijkcomités met plannen voor water in hun eigen woonomgeving kunnen subsidie aanvragen bij het waterschap. Voor initiatieven die bijdragen aan een watervriendelijke inrichting van de leefomgeving, is een subsidie van maximaal vijfduizend euro beschikbaar. De subsidieregeling Blauwe Bewoners Initiatieven is ook in 2021 opengesteld. Met de subsidie voor duurzaam waterbeheer en waterbewustzijn wil Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden waterbeheer beter zichtbaar maken. 60% van ons werkgebied staat zonder dijken en gemalen onder water, maar daarvan zijn veel mensen zich niet bewust. Ook moeten we ons voorbereiden op het veranderende klimaat: langere perioden van droogte en hitte, afgewisseld door hevige piekbuien. Hoogheemraad Bernard de Jong: 'Het is zo bijzonder om te zien hoeveel inwoners en organisaties bezig zijn met water in hun leefomgeving. Het is nodig om in actie te komen en ook heel erg leuk om je buurt, samen met anderen, watervriendelijker te maken!'