Paushuis

UTRECHT > Elke laatste zondagochtend van de maand gaan de deuren van Utrechts mooiste stadspaleis, Paushuize, voor je open… maar tijdens deze coronaperiode even niet. Wil je toch de magnifieke stijlkamers en salons van dit monument bewonderen? Ga dan virtueel op pad: https://www.heirloom.nl/paushuize-tour. Je kunt ook wat dieper in de verhalen van dit huis, gebouwd voor de enige Nederlandse paus, duiken. De conservator van Paushuize verzamelt ze, als alternatief voor de rondleidingen tijdens de lockdown, op deze website: https://overpaushuize.weebly.com.. Zondag 28 februari van 11.00 tot 11.45 uur.


Hardlopen

LEIDSCHE RIJN > Wat bedenk je als hardloopvereniging Trecho uit Leidsche Rijn als je niet samen mag trainen en hardlopen? Trainers kwamen met het volgende plan: we gaan de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella met elkaar lopen. De lopers krijgen 9 dagen om samen de 2644 km van Utrecht naar Santiago te lopen. Hardlopend of wandelend en bewijs leveren van je afgelegde etappe natuurlijk. Het werd een groot succes. De eerste twee dagen wandelen en lopen ze al bijna 1200 km met elkaar. Iedere avond krijgen ze van hun gids Giacomo een boeiend reisverslag. Daarin vertelt hij waar ze zich bevinden, krijgen ze een toeristische beschrijving van de route die ze die dag gelopen hebben. Hij vertelt ook waar ze overnachten en waar ze gaan eten, meestal een streekgerecht. Het enthousiasme wordt steeds groter, bijna iedereen loopt een etappe. Een enkeling moet afhaken, maar volgt de pelgrimstocht via het verslag. Gelukkig waren ze na 8 dagen, zaterdag 6 februari, om 11.37 uur, vlak voor code geel op zondag, in Santiago de Compostella. Ze hadden dag 9, de zondag, niet meer nodig. Dit was de derde challenge op rij om in coronatijd contact met elkaar te houden en elkaar in beweging te houden! Heel fijn maar ook heel leuk om te doen nu ze nog niet samen kunnen trainen. Kijk ook op www.trecho.nl.


Schoolvoetbal

STICHTSE VECHT > Ook dit jaar geen groot schoolvoetbaltoernooi in Stichtse Vecht. 'In 2020 moesten wij op het laatste moment het schoolvoetvaltoernooi annuleren vanwege de coronapandemie. Inmiddels waren wij dit jaar voorbereidingen aan het treffen om het schoolvoetbaltoernooi weer op te starten, maar hadden onze bedenkingen of het al dan niet zal kunnen doorgaan. Mocht het schoolvoetbaltoernooi al door kunnen gaan dan zal dat hoogstwaarschijnlijk onder zeer strenge coronamaatregelen zijn, waardoor de charme van het schoolvoetbaltoernooi verloren gaat', aldus de organisatie. 'Daarom hebben wij helaas moeten besluiten dat wij het schoolvoetbaltoernooi 2021 niet gaan organiseren. Wij willen niet dat het mooie schoolvoetbaltoernooi een bron van besmetting kan zijn voor de kinderen, begeleiders en de vrijwilligers. Wij hopen volgend jaar weer een schitterend schoolvoetbaltoernooi te kunnen organiseren met alle charme en support die daar bij hoort. Blijf allemaal gezond en wij hopen u volgend jaar weer te begroeten tijdens het schoolvoetbaltoernooi.'