Geluidsscherm

VREELAND > Vanwege het winterse weer heeft de provincie Utrecht een aantal werkzaamheden uitgesteld die in de week van 15 februari stonden gepland. Het gaat om het plaatsen van een innovatief geluidsscherm (Whiswall) langs de N201 bij Vreeland. De werkzaamheden worden verplaatst naar de eerste week van maart. Meer informatie over de werkzaamheden, de planning en de gevolgen voor het verkeer kunt u vanaf eind februari lezen op de website van de provincie Utrecht.


Collecte

BREUKELEN > De collecte in november voor stichting het Gehandicapte Kind in Breukelen heeft 657 euro opgebracht. Een mooi resultaat van de zes collectanten, die langs de deur gingen en ook digitaal geld ophaalden. Landelijk is een recordbedrag opgehaald van wel 922.830 euro. Dit was nooit gelukt zonder de hulp van de collectanten, projectpartners die volop meehielpen en alle gulle gevers. Met dit geld steunt het Gehandicapte Kind projecten op het gebied van samen spelen, sporten en leren voor kinderen met een handicap. Meehelpen? Wilt u in 2021 ook collecteren? Neem dan contact op met William Arts, via william_arts@hotmail.com met ‘NSGK’ in de onderwerpregel of bel (0346) 257721. Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u een bijdrage doen? SMS dan VRIENDJES naar 4333 en geef eenmalig 3 euro of geef via www.gehandicaptekind.nl.


Kledingbank

STICHTSE VECHT > In de afgelopen maanden heeft Kledingbank Stichtse Vecht heel veel winterkleding ingezameld, maar door de coronacrisis is er helaas geen uitgifteruimte beschikbaar. Afgelopen week is hiervoor echter een prachtige oplossing gevonden in een tijdelijke samenwerking met Kledingbank Utrecht. Op de Amsterdamsestraatweg kwamen ze namelijk nog winterkleding tekort, maar beschikken ze wel over een mooie ruimte. De kleding is nu naar Utrecht getransporteerd en in het gebouw ‘Alles onder één dak’ zijn vanaf volgende week ook de klanten uit Stichtse Vecht welkom op afspraak. De afspraak kan telefonisch worden gemaakt en op vertoon van het pasje van de Voedselbank in Stichtse Vecht mag een persoon per gezin gratis kleding komen uitzoeken. Natuurlijk alles volgens de geldende richtlijnen van de RIVM, die voor de kledingbanken onlangs zijn verruimd, dankzij een actie van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. En mocht het vervoer voor klanten uit het meer noordelijke deel van Stichtse Vecht een probleem zijn, dan kunnen ze hulp vragen via www.hiphelpt.nl/stichtsevecht. Voor meer informatie: www.kledingbankutrecht.nl en www.kledingbankstichtsevecht.nl.


Bisonspoor

MAARSSENBROEK > Op het Bisonplein is het momenteel stil omdat eerst de regen en daarna de sneeuw het werk hebben stilgelegd. Onder de sneeuw is het grondwerk afgerond en zijn de eerste stenen gelegd. Bomen zijn geplant en de eerste zitbanken zijn zichtbaar. De werkzaamheden gaan weer verder wanneer de sneeuw en vorst zijn verdwenen.