Videobellen

STICHTSE VECHT > De laatste tijd zien we familie en vrienden veel minder vaak dan we zouden willen. Gelukkig is er een klein alternatief: videobellen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar iedereen met een smartphone of tablet kan het. Wilt u het ook eens proberen? Bel met de bibliotheek (0346) 262700 en een medewerker brengt u in contact met een vrijwilliger van het Stichtse Vecht Computercafé. U kunt ook een mail sturen: stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. De vrijwilliger leert u hoe u met uw eigen mobieltje of tablet kunt videobellen. U zult zien: in korte tijd is videobellen voor u heel gewoon. Deze hulp wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht in samenwerking met de bibliotheek.


Bezinning

MAARSSEN > In de kerk leven we vanaf carnaval toe naar Pasen, het is vanouds een periode van inkeer, van even breken met je dagelijkse gewoonten, vasten en luisteren naar passiemuziek. De gezamenlijke kerken houden twee vespers. Ze willen nu ze in de coronapandemie zitten uitzien naar licht aan het einde van de tunnel. De eerste vesper zal in de Heilig Hartkerk worden gehouden op zondagavond 21 februari om 19.00 uur. Halverwege de veertigdagentijd, op zondag 14 maart, zal de tweede oecumenische avondvesper gehouden worden om 19.00 uur in Open Hof. Een vesper of avondgebed is een korte viering met psalmen, een lezing uit de Bijbel, enkele liederen en gebeden. Zo zetten zij de traditie van Het klooster in Maarssen voort en bereiden ze zich samen voor op het paasfeest! Maak de vespers mee via https://stjandedoper-vechtenvenen.nl/hhart-maarssen/vieringen.


Datalek

STICHTSE VECHT > De gemeente stopt tijdelijk met het sturen van de wekelijkse nieuwsbrief. Twee weken geleden was al een datalek, maar dat probleem is nog niet opgelost, zo bleek vorige week. ‘Een inwoner had tijdens het aanmelden voor onze nieuwsbrief onbedoeld toegang kreeg tot de mailadressen van andere abonnees. Vorige week heeft de leverancier maatregelen getroffen. Toch is gebleken dat dit tot nu toe onvoldoende resultaat heeft’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘We vinden het op dit moment niet veilig genoeg om nieuwsbrieven via dit systeem te verzenden. Daarom hebben we het systeem uitgezet. Dat betekent helaas dat je voorlopig geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangt. We werken aan een veilige oplossing. In de tussentijd kun je ons nieuws volgen via onze website, Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram.’


Stadsbaantunnel

LEIDSCHE RIJN > Vrijdag 5 maart van 20.00 tot 06.00 uur is er standaard onderhoud aan de stadsbaantunnel. De tunnel langs de A2 is dan tijdelijk dicht en er gelden omleidingen. Standaard onderhoud vindt 3 keer per jaar plaats, meer informatie op www.utrecht.nl/sbt.