Carmen Bonouvrie, vrijwilliger bij Welzijn Stichtse Vecht.
Carmen Bonouvrie, vrijwilliger bij Welzijn Stichtse Vecht.

Mensen blij maken geeft mij energie, zegt Carmen

STICHTSE VECHT > Carmen Bonouvrie (54 jaar) is een vast gezicht op de maandag- en woensdagochtend bij Welzijn Stichtse Vecht.


Als vrijwilligster bij de receptie is zij een van de zes ‘visitekaartjes’ van de Vondel in Maarssen-Dorp. Het is haar vader die Carmen tipte om vrijwilligerswerk te gaan doen bij Welzijn Stichtse Vecht. ‘In een korte periode gebeurde er van alles in mijn leven. Ik verloor mijn moeder en mijn zus en als klap op de vuurpijl ook mijn baan. Ineens kwam ik thuis te zitten en miste ik regelmaat in mijn leven. Dat heb ik nodig. En dat vond en vind ik nog steeds in het doen van vrijwilligerswerk', zo is het relaas van Carmen Bonouvrie over haar motivatie voor vrijwilligerswerk.
De reuring van voor coronatijd is in geen velden of wegen meer te bekennen in het pand aan de Vondelstraat 51. ‘Ook al is er nu veel minder bezoek en zijn de telefoontjes soms op één hand te tellen, één ding is zeker: we zitten hier niet voor niks. Ik spreek veel mensen die verlegen zitten om een praatje, die het sociale contact missen.’ vertelt Carmen. ‘Van de week ben ik bij een mevrouw geweest, die ik die ochtend huilend aan de lijn had. Toevallig woont ze bij mijn vader op de galerij, ik ben even langs geweest met een bloemetje en een kaartje. Dat heeft haar echt goed gedaan. Als ik een ander blij kan maken, word ik ook blij; daar krijg ik energie van!’

Interesse in vrijwilligerswerk in Stichste Vecht? Ga naar de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of bel naar (0346) 290710 voor meer informatie over de vele mogelijkheden.