Collecte Hersenstichting

STICHTSE VECHT > Van 1 t/m 6 februari vond voor de eerste keer de collecte van de Hersenstichting volledig online plaats. In deze week hebben veel enthousiaste online collectanten 2800 euro ingezameld in de gemeente Stichtse Vecht. Hiermee kan de Hersenstichting meer onderzoek en betere behandelingen mogelijk maken voor iedereen met een hersenaandoening. 1 op de 4 Nederlanders heeft een hersenaandoening. Denk bijvoorbeeld aan dementie, parkinson, depressie of hersenletsel na een ongeluk. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen. Vroeg of laat raakt het iedereen en dan staat je leven volledig op z’n kop. Dat moet stoppen! Met de opbrengst kunnen ze samen hersenaandoeningen behandelen en in de toekomst voorkomen. Namens 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening: bedankt voor uw bijdrage en hulp! Collectant gemist? U kunt ook uw gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag of via www.hersenstichting.nl.


Reuma

BREUKELEN > ReumaNederland kiest dit jaar door corona voor een Thuiscollecte waarbij iedereen gewoon kan collecteren vanaf de bank. Normaal gesproken zouden van 22 tot en met 27 maart ruim 40.000 collectanten langs de deuren gaan, maar nu is die week uw hulp nodig als thuiscollectant, zo is de oproep van de afdeling Breukelen. Door te helpen collecteren strijdt u mee tegen de rem van reuma op de levens van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Met de Thuiscollecte kunt u met uw mobiele telefoon gemakkelijk collecteren in eigen kring. Bijvoorbeeld onder vrienden, familie, de buurtapp of collega’s. Het is een leuke, nieuwe manier, waarbij u precies kunt zien hoeveel u straks hebt opgehaald. Met de opbrengst maakt ReumaNederland levensveranderend onderzoek en baanbrekende oplossingen voor mensen met reuma mogelijk. Meer informatie lezen en aanmelden kan via www.thuiscollecte.nl.


Tennis

LOENEN > Op zondag 7 en 14 maart verzorgrt LTC Loenen weer een kennismaking met de tennissport voor zowel de jeugd als voor volwassenen. Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn er kennismakingslessen voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. Lessen worden gegeven door tennisschool CTO en duren 1 uur. Deelnemers worden verdeeld in kleine groepjes. Voor volwassenen zijn er tussen 11.00 en 15.00 uur lessen. I.v.m. de coronamaatregelen lessen zij in groepjes van 2 personen gedurende 40 minuten. Vanzelfsprekend nemen ze alle maatregelen vanuit het RIVM, NOC*NSF en de KNLTB in acht. Voor tennisrackets wordt gezorgd als kinderen/volwassenen die niet zelf hebben. Deelname voor 2 lessen kost 15 euro en hierna zijn er geen verdere verplichtingen. Mocht je wel verder willen gaan en lid willen worden, dan ontvang je een aantrekkelijke korting op het lidmaatschap gedurende het eerste jaar. Aanmelden is verplicht en kan via de link op www.ltcloenen.nl, waar ook aanvullende informatie staat omtrent de coronaregels op het tennispark. De inschrijving sluit op dinsdag 2 maart.