Voorjaarsschoonmaak

MAARSSENBROEK > Hopelijk onder een voorjaarszonnetje gaan de vrijwilligers van Vrienden van het Wijkpark op zondag 7 maart ploggen in het wijkpark. De start is om 12.00 uur met koffie bij de kinderboerderij Otterspoor. Voor knijpers en zakken wordt gezorgd.


Historisch Festival

VREELAND > De editie van het Historisch Festival in Vreeland gaat dit jaar niet door. Het festival is nu verplaatst naar augustus 2022. Ook de Onderdelenbeurs te Mijdrecht is geschrapt. 'Helaas hebben wij als bestuur het besluit moeten nemen om beide evenementen niet door te laten gaan. Hopelijk kunnen we weer twee mooie evenementen organiseren in 2022. Bedankt voor het begrip en hopelijk tot snel', zo laat het bestuur weten.


Bomenkap

MAARSSEN > Lokaal Liberaal wil opheldering over het kappen van bomen langs de Zuilense Ring bij Zandweg Oostwaard en bij de wijken Bloemstede en Boomstede. 'Veel inwoners wijzen ons op de massale bomenkap. De kap laat nu licht en geluid door nu deze bomen weg zijn', aldus raadslid Ronald van Liempdt in vragen aan het college. 'Is dit gemeentelijke taak of van Rijkswaterstaat of de provincie? En komen er nieuwe bomen voor terug of is het voor een nieuwe geluidswal? Lokaal Liberaal wil weten van het college of het betrokken is bij de kap en eventuele nieuwe plannen in dat gebied.


Datalek

STICHTSE VECHT > De PPV maakt zich grote zorgen over de datalekken bij de gemeente. Onlangs moest de gemeente de verzending van de nieuwsbrief stopzetten omdat er een kans was dat er inzage was in de mailadressen van de abonnees. En het is niet de eerste keer, zo wijst de PVV richting de gemeente, want in april vorig jaar was er een incident met het niet dichtplakken van salarisenveloppen. 'In het bericht naar de inwoner wordt gesteld dat de maatregelen die de leverancier heeft getroffen bij de nieuwsbrief onvoldoende resultaat bleken te hebben. Kunt u aangeven wanneer wel effectieve maatregelen worden genomen? Wanneer gaat het college adequate maatregelen nemen om te voorkomen dat de inwoners van Stichtse Vecht, op zijn minst deze collegeperiode, gevrijwaard blijven van datalekken', zo vraagt PVV-fractievoorzitter Wim Ubaghs.


Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Een openingsdatum is er nog niet, maar er wordt weer hard gewerkt in het Vechtstreekmuseum aan een nieuwe tentoonstelling onder de naam 'Zij hebben het gemaakt'. Over personen van toen en nu uit de Vechtstreek die op de een of andere manier iets bijzonders hebben gemaakt. 'Hopelijk binnenkort te zien! Afwachten', aldus de vrijwilligers van het museum bij Goudestein. De oorspronkelijke openingsdatum zou zaterdag 27 februari zijn, maar dat wordt dus niet gehaald in verband met de coronabeperkingen.